A Viber új szolgáltatásához akár 20 fő is csatlakozhat, időkorlát nélkül

Kütyü Magazin - 2020. június 16.

Már globálisan elérhető a Viber legújabb, csoportos videóhívás funkciója, amelynek segítségével a felhasználók még könnyebben kommunikálhatnak egymással – legyen akár online üzleti értekezlet vagy egy gyors csevegés a családtagokkal, barátokkal. A Viber csoportok alacsony adatforgalmának köszönhetően akár 20 csoporttag is találkozhat virtuálisan.

A csoportos videóhívás indításához nincs más dolga a felhasználónak, mint:

  • a képernyő tetején található „új videó” gombra koppintani, vagy egyszerűen csak hozzáadni a további résztvevőket a folyamatban lévő videóhíváshoz;
  • majd élvezni a barátokkal, családtagokkal, kollégákkal a virtuális találkozót.

A csoportos videóhívás alapvetően az éppen beszélőnek ad lehetőséget saját videóképének megosztására. A felhasználók dönthetnek úgy is, hogy a hívás közben rögzítik saját vagy bármelyik másik résztvevő videóját a képernyőjükhöz, ez a rögzítés azonban csak a saját készülékükre vonatkozik. A felhasználók elnémíthatják magukat, vagy letilthatják videóikat a hívás során, valamint megnézhetik, hogy más résztvevők mikrofonja és videója ki van-e kapcsolva.

Az új funkció hasznos lehet online üzleti értekezleteknél, mesterkurzusoknál és online oktatásnál, diákok szünidői felzárkóztatásánál, de emellett online sportolás és főzőtanfolyam esetében is kiváló.

Vissza