Tisztább televíziós hangzás a Sony SRS-LSR200 hordozható TV-hangszóróval

Kütyü Magazin - 2020. július 21.

A Sony bejelentette, hogy legújabb vezeték nélküli, hordozható TV-hangszórója, az SRS-LSR200 hamarosan érkezik az európai piacra. A hangszóró Angliában, Németországban, Ausztriában és Svájcban júliustól, az Unió további országaiban pedig szeptembertől lesz kapható. 

Az SRS-LSR200 különlegessége, hogy a nagyjából 30 méteres működési távolságon belül bárhova közvetíteni tudja a televízió hangját a lakáson belül. Az eszköz felerősíti a TV-készülék hangerejét és a hangminőséget, így a televíziótól való fizikai távolság esetén is tiszta marad a készülékből érkező hang. A három belső hangszóróval felszerelt eszköz éles és tiszta hangképet ad vissza nagy hatótávolságon belül, az innovatív Voice Zoom technológia pedig felerősíti a beszélgetés során hallott hangok frekvenciáját, ezáltal az még érthetőbb lesz. Az SRS-LSR200 ideális választás azok számára, akik tisztább hangot, jobb hangminőséget, vagy nagy hatótávolságú hangszórót keresnek a televíziózáshoz.  

Az új, könnyen kezelhető hangszóró egy stabil eszköz, a kényelmesre kialakított fogásának köszönhetően a termék mozgatása is könnyedén kivitelezhető. Az extra kényelemhez az integrált távirányító is hozzájárul, mely kompatibilis a főbb televízió márkákkal,*  így könnyedén lehet váltani csatornák és bemenetek között. Az SRS-LSR200 mindemellett cseppálló,**  így a felhasználóknak nem kell aggódniuk az esetleges balesetek miatt, ha főzés közben szeretnék hallgatni vagy nézni a televíziót.

 

Főbb tulajdonságok

 

A hangszóró, amely élethűen reprodukálja egy személy hangját

Az SRS-LSR200 központi hangszóróval rendelkezik, amely a bal és jobboldali sztereó hangszórók között helyezkedik el. A hangszóró a hangfrekvenciák kimenetéért felelős, csökkenti a bal vagy jobb oldali mikrofonok torzítását, valamint lehetővé teszi a hangok éles és tiszta reprodukcióját. 

„Voice Zoom” funkció, mely élethűen közvetíti egy személy hangját

Az SRS-LSR200 egyik kiemelkedő vívmánya a Voice Zoom funkció, melynek különlegessége, hogy érzékeli az emberi hangot. Az alapvető hang visszajátszás mellett a „Voice Zoom 1” magát a hangot, a „Voice Zoom 2” pedig a magas frekvenciákat emeli ki, a két funkció között pedig könnyedén lehet váltani az erre tervezett gombokkal.

 

Passzív sugárzók a készülék bal és jobb oldalán, melyek élethűen reprodukálják a hang alsó regiszterét

A készülék bal és jobb oldalára felszerelt passzív hangsugárzók a hangok élethű reprodukcióját szolgálják. A bal és jobb oldalról érkező hangoknak, illetve a passzív sugárzóknak köszönhetően az eszközből érkező hangok sokkal valóságosabbnak és természetesebbnek hatnak.

Könnyen használható, beépített TV távirányító

Az SRS-LSR200 egy beépített távirányítóval rendelkezik, amely távoli vezérlést biztosít a televízióhoz. Az eszköz újdonsága, hogy könnyedén kezelhető és nagy tartományú hangerőszabályzóval látták el, emellett pedig cseppálló.

Egyszerű töltés

A hangszóró könnyedén újratölthető, mindössze a töltőállomásra kell helyezni, a 3 órás töltési időt követően pedig az eszköz akár 13 órás használatot is kibír.*** 

 

Intuitív és könnyen érthető felépítés

Ha valaki nem jártas a technológiai beállításokban, akkor sem kell félnie, ugyanis az eszköz felállítása sem fog gondot okozni: a töltőállomást és az összekötő kábeleket is különböző színekkel és számokkal ellátva alakították ki, ezáltal megkönnyítve az összeszerelési folyamatot. 

Stabil vezeték nélküli csatlakozás

Az adó- és a hangszóróegységeket egy 2,4 GHz-s vezeték nélküli átviteli csatorna köti össze egymással, az alacsony késleltetési idő és a nagy interferencia-ellenállás érdekében. A TV és a hangszóró együttes használatának köszönhetően a néző természetes hallgatási élményt élvezhet. 

 

Ár és elérhetőség

Az SRS-LSR200 hangszórói júliustól vásárolhatók meg az Egyesült Királyságban, Németországban, Ausztriában és Svájcban, míg az európai piac további országaiban szeptembertől lesz elérhető a termék. A megjelenéssel kapcsolatos további információk az adott ország helyi Sony oldalán olvashatók.

________________

*  Sony, Hitachi, LG, Loewe, Panasonic, Philips, Samsung, Sharp, Toshiba

**  IPX2-vel megegyező

***  „Voice Zoom” kikapcsolásánál, a JEITA sztenderd alapján

Vissza