Nagy kijelzővel és ultranagy kapacitással érkezik a Honor 10X Lite

Kütyü Magazin - 2020. november 10.

A Honor nemzetközi technológiai márka bejelentette új készülékét a Honor 10X Lite okostelefont. A négykamerás rendszerrel és 6,67”-es kijelzővel érkező Honor 10X Lite-ot 5000 mAh-s akkumulátor táplálja. 

5000 mAh-s akkumulátorának köszönhetően a Honor 10X Lite akár 59 óra telefonálást, 38 óra 4G hálózaton folytatott beszélgetést, 23 óra videolejátszást és 79 óra zenehallgatást biztosít FM rádión keresztül* . A 22,5 W-os SuperCharge technológiának köszönhetően pedig mindössze 95 perc alatt teljesen feltölthető. A nagy kapacitású akkumulátor használható továbbá más eszközök feltöltésére is, a 2,5 W-os Reverse Charging funkció segítségével.

A részletgazdag és látványos felvételek készítéséért a Honor 10X Lite-ban található négy kamera felel. A főkamera 48 MP-es, mellette található egy 8 MP-es széleslátószögű, egy 2 MP-es makró és egy 2 MP mélységérzékelő kamera. A főkamera kevés fény mellett éppolyan jó minőségű képeket készít, mint napsütésben. A 8 MP-es kamera 120 fokos látószöggel bír, megkönnyítve a tájképek készítését. Az előlapi kamera 8 MP-es, az elkészült szelfik pedig kreatív filterekkel tehetők egyedivé.

A 128 GB-os belső tárhely microSD kártyával akár 512 GB-ig bővíthető, így akár 10.000 darab 10 MB-os fénykép, 300 epizód, 100 egyszerűbb játék és 12.000 e-könyv tárolására is elég. Az EMUI 10.1 kezelőfelülettel rendelkező készülékben helyet kapott a többablakos mód, így két alkalmazást is kezelhetünk egyidejűleg a kijelzőn, valamint az ekönyv mód, ami a papírkönyvekhez hasonló élményt nyújt olvasás közben.

A Honor 10X Lite várhatóan 2020 decemberétől lesz elérhető Magyarországon.

Kreatív pályázatok a Honortól

A Honor 10X Lite bejelentésével egy időben a Honor közzétette új kezdeményezését, az Emerging Writers Programot. A Honor és a Wattpad közös pályázatára feltörekvő írók olyan rövid történeteit várják a szervezők, melyek a korlátozások és a karantén utáni időszakra vonatkozó álmokat és reményeket fogalmaznak meg. A tíz legjobb művet Honor 10X Lite okostelefonnal és a Wattpad egyik legnépszerűbb írója által tartott tanfolyammal ismerik el. 

Mindezek mellett új állomásához érkezett a Red Bull Basement 2020 pályázat, amelyhez a Honor szakmai partnerként csatlakozott. A leadási határidőig összesen 3865 nevezés érkezett többek között német, indiai, cseh és magyar fejlesztőktől. A döntősök pedig megkezdték a felkészülést a decemberi nemzetközi workshopra. 

A Honor Team címet és az ezzel járó nyereményeket az orosz KARTA: Map for Students ötlet nyerte. A térkép alkalmazás segítségével a felsőoktatási képzésben részt vevő hallgatók könnyen kapcsolatba léphetnek egymással, és információt kaphatnak a számukra elérhető képzésekről, eseményekről, ajánlatokról (campusra, körzetre és városra szűrve). Az alkalmazás a Huawei Mobile Services nyílt platformra épül.

________________

* Minden adat a HONOR laboratórium eredményein alapul. A tényleges adatok a különböző mérési módszerek szerint változhatnak.

Vissza