A Lenovo bemutatja a ThinkReality A3-at

Kütyü Magazin - 2021. január 12.

A Lenovo ebben az évben is forradalmian új technológiai különlegességekkel érkezett a CES bemutatóira. Az újdonságok listáján szerepel többek között a ThinkReality A3 okosszemüveg is, amely minden bizonnyal az egyik legújabb fejlesztésű és legsokoldalúbb okosszemüvegként érkezik a piacra. A ThinkReality A3 elsősorban a vállalati szegmenst célozza meg és egy olyan átfogó digitális fejlődés része lesz, amely intelligens technológiájának köszönhetően garantáltan átalakulást hoz az üzleti életbe. 

Ahogy a megosztott munkaerő és hibrid munkavégzés napról-napra válik az új normalitás részévé, úgy a kis- és nagyvállalkozások számára egyre fontosabb, hogy új technológiák segítségével minél gyorsabban és minél hatékonyabban alkalmazkodjanak a változásokhoz. A személyre szabott virtuális monitoroktól vagy a 3D-s látványtervektől egészen a kiterjesztett valóság (AR) által támogatott munkafolyamatokig és virtuális képzési módszerekig, a ThinkReality A3 az üzleti élet számos területén hoz változásokat. 

Az okoseszköz a felhasználó igénye szerint bárhol, bármikor PC-hez vagy Motorola okostelefonhoz* csatlakoztatható egy USB kábelen keresztül, az eszköz pedig mindvégig úgy illeszkedik használójához akár csak egy napszemüveg. Sokoldalú, hordozható és kényelmes megoldás a mindennapokban, amely a gyári keretek segítségével még biztonságosabbá és még strapabíróbbá válhat. Az AR intelligens szemüveg kiváló minőségű teljesítményét a Qualcomm Snapdragon XR1 platform biztosítja, amely egyszerre öt virtuális, 1080p kijelzővel nyújt lenyűgöző látványt. A 8 megapixeles RGB kamera segítségével 1080p felbontású videón keresztül akár távoli szakértői segítséget is igénybe vehet az eszköz használója, emellett az okosszemüvegen kettős halszem kamera is található, amely a teljes térre rálátást biztosít. 

“Az A3 egy következő generációs AR megoldás – könnyű, erőteljes és sokoldalú. A Lenovo részéről ez az okosszemüveg egy széleskörű és integrált digitális megoldás része, amely magába foglalja a fejlett AR technológiát, a ThinkReality szoftvert és a Motorola mobiltelefonokat. Akár egy virtuális térben dolgozunk, akár távolról asszisztáljuk a munkát, a ThinkReality A3 a dolgozók teljesítményét növeli, bárhol is legyenek.” – mondta el Jon Pershke, a Lenovo IDG (intelligent device group) feltörekvő piaci stratégiáért felelős alelnöke. 

 

PC verzió virtuális monitorokhoz 

A ThinkReality A3 PC Edition laptophoz vagy munkaállomáshoz is könnyedén csatlakoztatható, hogy a felhasználók több részből álló vagy akár nagy méretű virtuális monitorokat helyezhessenek el látóterükben, miközben a Windows szoftvereit vagy applikációit használják. A virtuális monitorok képesek növelni a PC-k értékét, nagyobb produktivitást, önállóságot és a VR technológia segítségével még több tapasztalatot biztosít a pénzügyi, építészeti vagy mérnöki munkák területén egyaránt. Továbbá, kiváló megoldás lehet minden távolról vagy mobil dolgozó számára, akik például térbeli korlátokkal küzdenek. 

A virtuális monitorok optimalizáltak és kompatibilisek a Lenovo vezető ThinkPad laptopjaival és mobil munkaállomásaival, amelyeket Intel és AMD Ryzen processzorok működtetnek

 

Ipari verzió összetett munkakörnyezetben 

A ThinkReality A3 ipari kiadása Motorola okostelefonhoz kapcsolva a kéz használata néküli, AR-ral támogatott feladatok elvégzésére is alkalmas akár összetett munkakörnyezetben is. Az ipari verzió  ThinkReality szoftver által támogatott, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy létrehozzanak, telepítsenek vagy kezeljenek vegyes valóságot használó alkalmazásokat vagy globálisan támogatott tartalmakat. 

A gyáraktól egészen a forgalmas kereskedésekig vagy vendéglátó egységekig a ThinkReality funkciói távsegítséget, irányított munkafolyamatokat és 3D-s megjelenítést biztosítanak. Vagyis a könnyű, rugalmas és méretezhető okoseszköz használatával az ipari dolgozók nem csak produktivitásukat és biztonságukat növelhetik, de a napi feladatok során előforduló hibák számát is csökkenthetik. 

A Lenovo ThinkReality felgyorsítja a hordozható számítástechnika következő generációjának kialakulását - okosabb technológiát kínálva a munkavállalók számára. A hardver- és szoftvermegoldások egyre növekvő ThinkReality felhő-agnosztikus ökoszisztémájával a vállalkozásoknak több választási lehetőségük van a vegyes valóságú technológiák kiépítésében és alkalmazásában az üzleti tevékenységük javítása érdekében.

A Lenovo AR eszközei között megtalálható a ThinkReality A3 intelligens szemüveg és a ThinkReality A6 fejhallgató, amely teljes funkcionalitású szenzortömböt, bővíthető memóriát, 1080p felbontású optikai hullámvezetőt és kivehető akkumulátort kínál a fejre helyezhető kijelző meghosszabbított használatához.

Lenovo Mirage VR S3

A vállalatok egyre gyakrabban alkalmaznak VR technológiát különböző tréningek vagy akár marketing célok érdekében. A Lenovo Mirage VR S3 egy all-in-one fejhallgatót kifejezetten a vállalkozások számára tervezték, készen állva azok globális tevékenységeik kiterjesztésére, de épp úgy ideális megoldás az úgynevezett soft-skillek tréningelésére is. A fejlett, nagy teljesítményű vegyes és virtuális valóságú alkalmazásokhoz a Lenovo olyan munkaállomások portfólióját kínálja, amelyek különböző Varjo XR / VR headsetekkel kompatibilisek. 

Elérhetőség

A Lenovo ThinkReality A3 intelligens szemüvegek 2021 közepétől a világ bizonyos piacain lesznek elérhetők. 

_________________
* Kompatibilis a Motorola okostelefonokkal, Qualcomm Snapdragon 800 vagy jobb sorozatú processzorral és DisplayPort képességgel. A LENOVO, a THINKREALITY és a LENOVO MIRAGE a Lenovo védjegyei. A MOTOROLA, a Stilizált M logó, a MOTO és a MOTO védjegycsalád a Motorola Trademark Holdings, LLC védjegye. A Qualcomm és a Snapdragon a Qualcomm Technologies Inc. védjegyei. A Qualcomm Snapdragon a Qualcomm Technologies, Inc. és / vagy leányvállalatainak terméke. Az AMD és a Ryzen az Advanced Micro Devices, Inc. védjegyei. Az Intel, az Intel logó és más Intel védjegyek az Intel Corporation vagy leányvállalatainak védjegyei. Az USB Type-C és az USB-C az USB Implementers Forum bejegyzett védjegyei. Minden más védjegy a megfelelő tulajdonosok tulajdonát képezi.  2020, Lenovo Group Limited.

Vissza