Okosórás fizetési megoldás a K&H ügyfeleinek

Kütyü Magazin - 2021. szeptember 29.

Szeptember végétől a Garmin Pay okosórás fizetési megoldást is elérhetővé teszi a K&H első hazai pénzintézetként ügyfelei számára. A Garmin okosórákba a legismertebb – Mastercard, Maestro – kártyákat lehet digitalizálni, ezt követően a telefonra telepített Garmin Connecttel használhatóak NFC-s fizetésre, azonban fizetéshez elegendő az óra, a telefonnak nem kell a felhasználónál lennie. 

Tovább szélesíti a korszerű, érintésmentes fizetési megoldások palettáját a K&H. 2021. szeptember 28-tól elérhető lesz a Garmin Pay is, amelyet kizárólag a Garmin okosóráival lehet majd használni. 

„A Garmin órákat sokan a sport kapcsán ismerik, azonban már egyre kevesebben veszik le edzés után. Részévé vált a mindennapoknak, éppen ezért alkalmasnak kell lennie a fizetésre is, hogy valóban könnyebbé tegye a használója életét. A K&H ügyfelei is élhetnek ezzel szeptember 28-ától.” – mondta a Garmin Pay debütálása apropóján Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője. 

 

Népszerű okosóra, népszerű kártyákkal

A Garmin Pay-ben a legnépszerűbb bankkártyák – a Mastercard, Maestro - digitalizálhatóak. A fizetéshez szükség lesz a Garmin Pay Connect alkalmazásra, amely iOS és Android rendszerű telefonokon egyaránt működik.  Ezt követően az arra képes okosórával érintésmentes, kártyás tranzakciót lehet végrehajtani, de ATM-eknél is használható lesz. „Az elmúlt időszak trendjei azt mutatják, hogy a digitalizáció gyökeresen átformálta fizetési szokásainkat és ez éppen az olyan megoldásoknak köszönhető, ami most elérhetővé vált a K&H ügyfelei számára. Ma már nem az a vásárlói dilemma, hogy készpénzzel vagy kártyával fizessen-e, hanem hogy minden fizetési helyzetben a számára legkényelmesebb megoldást választhassa. Ha a mindig kezünk ügyében lévő okoseszközök egyszerű, gyors és biztonságos fizetést tesznek lehetővé, miért keresgélnénk a táskánkban a pénztárcánkat? A Garmin Pay bevezetése egy újabb lökést adhat az innovatív fizetéseknek, ehhez a mérföldkőhöz pedig szeretnénk elsők között gratulálni a K&H-nak” – mondta a bejelentés kapcsán Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

Hogy állnak a többiek?

A K&H-nál már régebb óta elérhetőek a világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendő fizetési megoldások. A banknál a Google Pay-tranzakciók összege az idén áprilisi indulás óta havi átlagban 6200 forintot tett ki, a K&H-nál 2019 vége óta elérhető Apple Pay-tranzakciók összege havonta átlagosan pedig 6500 forint. 

Vissza