Megújult alkalmazással jelentkezik az IKEA

Kütyü Magazin - 2021. október 5.

A megújult IKEA alkalmazás iOS és Andorid rendszerű okostelefonra is letölthető már Magyarországon, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy IKEA termékeket vásároljanak mobiltelefonon vagy tableten keresztül. Ez az alkalmazás, amely az IKEA Store applikációt váltja, ötletekkel és inspirációkkal várja az IKEA rajongókat – csakúgy, mint az IKEA áruházak.

Az IKEA alkalmazásban termékajánlásokat, értékeléseket és véleményeket is találhatnak a vásárlók, egyszerű keresési és böngészési lehetőségekkel. Láthatóak leszenek az IKEA Family kedvezmények is más ajánlatok mellett. Szeptemberben már kísérleti jelleggel elérhető volt az alkalmazás – Magyarországon 86 600 letöltést láttunk, az applikáción keresztül több mint 1700 befejezett vásárlás történt.  

„Tovább bővítjük a többcsatornás lehetőségeket vásárlóink számára Magyarországon. A vásárlói szokások ismeretében elmondhatjuk, hogy a vásárlások 80%-a online indul, ezért további fejlesztéseket tervezünk a digitális vonalon“ – mondta el Pavel Jirát az IKEA cseh-magyar-szlovák régiójának digitalizációért felelős vezetője. „A vásárlási alkalmazáson belül bárki megveheti a neki tetsző termékeket. Jelenleg is dolgozunk azon, hogy az applikáció segítségével a Scan & Go funkció vagy a vizuális keresés is használható legyen“ – tette hozzá.

 

A vásárlók akár az áruházi látogatás alatt is alakíthatják bevásárlólistájukat. Emellett egy beépített vonalkódolvasó segítségével is válogathatnak a termékek között, így további információkat kaphatnak azokról, például a felhasznált anyagokat és a méreteket is megismerhetik. A vásárlók bemutatótereket is láthatnak úgy, mintha az áruházba látogatnának. Az alkalmazás különlegessége, hogy az ajánlásokat a kedvelt termékek alapján kapják a felhasználók, csakúgy, mint az inspirációs tippeket. 

A mai napig az IKEA alkalmazást több mint 26 milliószor töltötték le világszerte (2021 júniusa óta). Mostantól Magyarországon is elérhető. 2020-ban az IKEA alkalmazás legjobb európai Digitális projektként dupla ezüstöt nyert a Lovie Awards-on.  

Vissza