Itt a legrugalmasabb NAS-rendszer

Kütyü Magazin - 2021. október 16.

A Dell Technologies bejelentette új Dell EMC PowerScale rendszerét, amely a világ legrugalmasabb, bővíthető NAS-megoldása. A legutolsó generációban megtalálható fejlesztések rugalmasabb lehetőségeket kínálnak a felhasználás, a felügyelet és a biztonság terén, amelyek elkerülhetővé teszik a különböző silószerű adattárolást. Segítségükkel a strukturálatlan adatok kezelése hatékonyabbá tehető. 

A PowerScale termékcsalád fejlesztéseivel a vállalatok bármilyen munkafolyamatot könnyebben kezelhetnek, továbbá a kibertámadásokkal szemben is ellenállóbbá válnak. Az alábbi újdonságokat mutatta be a Dell Technologies: 

•  Az új PowerScale hibrid (H700 és H7000) és archív node-ok (A300 és A3000) 75 százalékkal jobb teljesítményt nyújtanak más, hasonló hibrid rendszerekhez képest, és akár kétszer nagyobb teljesítményt biztosítanak a hasonló archív megoldásokhoz viszonyítva. 

•  Az új PowerScale OneFS és DataIQ szoftverfejlesztések javítják a tárhelykezelési, auditálási és teljesítménymonitoring képességeket, ezzel jelentős mértékben leegyszerűsíthetik a fájlok tárolását. 

•  Az API-t használó zsarolóvírusok elleni védelmi képességeket érintő új fejlesztések képesek megvédeni az adatokat a kibertámadásoktól. 

•  A PowerProtect Data Manager szolgáltatással együtt elérhető NAS-védelem egyszerű, modern módon védi a NAS-rendszereket fájlok biztonsági mentésének köszönhetően. Akár háromszor gyorsabb biztonsági mentést és akár kétszer gyorsabb visszaállítást tesz lehetővé.

Megfelel bármilyen munkafolyamatnak

Az új PowerScale hibrid (H700 és H7000) és archív node-okkal (A300 és A3000) teljessé vált az Isilon-termékcsalád frissítése. Ezek az új, erősebb hibrid és archív node-ok több CPU magot és memóriát kínálnak, fejlettebb hálózatkezelési lehetőséget és a node-ok teljes kompatibilitását biztosítják a már létező PowerScale- és Isilon-clusterekkel. Például az A300 és A3000 archív node-ok a korábbi generációkhoz képest gyorsabb CPU-val támogatják az aktív és az archív munkafolyamatokat. A PowerScale portfólióban elérhető adatcsökkentő (deduplikáció és tömörítés) algoritmusok további lehetőségeket biztosítanak, amelyekkel akár 2,2-szeres növekedés érhető el a tárolás hatékonyságában. 

Node-frissítéseik mellett a OneFS, a PowerScale alapját képező operációs rendszer új fejlesztései között szerepelnek az írható snapshotok, a gyorsabb frissítések, a HDFS ACL-támogatás, az adatcsökkentés – deduplikációs és tömörítési algoritmusok – javítása és a kis méretű fájlok kezelésében tapasztalható javulás. A DataIQ szoftver legújabb verziója még jobb felhasználói élményt biztosít a nagy méretű clusterek esetében, ezenkívül olyan újításokat tartalmaz, amelyekkel átláthatóbban és könnyebben kezelhető a menedzsment felület.

 

Bármilyen munkafolyamat – az edge-től és az adatközponttól a felhőig – könnyen kezelhető a PowerScale portfólió bővíthető NAS-megoldásaival. Például:   

•  A flashalapú node-ok teljesítménye elérhető akár NVIDIA GPUDirect-támogatással is, így biztosítják azt az extrém teljesítményt, amelyre a modern munkafolyamatok, például a mesterséges intelligencia, gépi tanulás, analitika, genomszekvenálás és EDA (Electronic Design Automation - elektronikus tervezés-automatizálás) esetén szükség van. Tesztek igazolják, hogy 252 GB/s olvasási sebességig lehet skálázni a PowerScale node-ok teljesítményét. És mivel az NVIDIA GPUDirect Storage Partner Ecosystem részét képező PowerScale egyetlen namespace akár 252 node-ig bővíthető.

•  Az archív node-ok a kapacitásnak megfelelően vannak optimalizálva, és kiválóan illeszkednek az archív munkafolyamatokhoz, valamint alkalmas hosszú távú megőrzésre is. 

•  A hibrid node-ok ár/teljesítmény mutatója ideális vegyes munkafolyamatok esetén, például a média és szórakoztatás, egészségügy, analitika és autóipar területén – ahol a SmartPool technológia biztosítja a szükséges teljesítményt.

•  A strukturálatlan adatok felhőalapú tárolási megoldásai a kizárólag felhőalapú, valamint a hibrid környezeteknek kínálnak megfelelő adattárolási platformot és az alkalmazások migrációja nélkül kombinálhatók a felhőszolgáltatók, például az Azure, az AWS és a Google Cloud natív szolgáltatásaival.

Rugalmas adatvédelem és dinamikus NAS-védelem  

A strukturálatlan adatok mennyisége exponenciálisan nő, aminek következtében az informatikai környezetek egyre összetettebbé válnak. Emiatt a szervezetek számára folyamatos kihívást jelent, hogy megvédjék az adataikat és NAS-infrastruktúrájukat a zsarolóvírusok támadásaitól és a nem tervezett leállásoktól. A Dell Technologies a Supernával tovább erősíti a PowerScale adatvédelmi megoldását a kibervédelmi bővítmények terén.

Világszinten ninden tizenegyedik másodpercben történik egy zsarolóvírusos támadás. A PowerScale-hez készített Superna kibervédelmi és helyreállítási megoldás célja, hogy segítsen a vállalatoknak megelőzni és kivédeni a zsarolóvírusos támadásokat, vagy gyors helyreállítást végezni utánuk. Mostantól a Superna zsarolóvírusok elleni védelmi megoldása a kizárólag felhőalapú környezetekben is elérhetővé válik a Faction által támogatott Multi-Cloud Data Services szolgáltatás részeként. Ezzel a megoldással az ügyfelek a felhőben állíthatják helyre adataikat egy kibertámadás után. Az új Superna AirGap Enterprise továbbfejlesztett automatizálást kínál az Air Gap funkcióhoz. A Superna keresési, helyreállítási és könnyű monitorozási képességeinek új, kiegészítő funkciói tovább bővítik a PowerScale kivételes felügyeleti és ellenőrzési képességeit. 

A Dell Technologies bejelentette a gyors fájlszintű helyreállítású Dynamic NAS Protection megoldást, amely a NAS-rendszerek védelmének egyszerű és korszerű módját teszi elérhetővé. A Dell EMC PowerProtect Data Manager szolgáltatással elérhető Dynamic NAS Protection intelligensen és automatikusan skálázódik a teljesítmény igényekhez, miközben védelmet és helyreállítást biztosít minden NAS számára, amely támogatja az NFS-t vagy CIFS-t, beleértve a Dell EMC PowerScale termékcsaládot, valamint a PowerStore és Unity megoldásokat is. Az akár háromszor gyorsabb biztonsági mentést és akár 2-szer gyorsabb helyreállítást biztosító dinamikus NAS-védelem segít a jobb SLA elérésében.

Vissza