Az OPPO csatlakozik a Matter otthonautomatizálási szabványhoz

Kütyü Magazin - 2021. október 24.

Az OPPO globális okoseszköz márka és a Connectivity Standards Alliance (CSA) bejelentette, hogy az OPPO a szövetség törzstagjává válik, és vezető szerepet fog vállalni az iparágat egyesítő Internet of Things (IoT) kapcsolati protokoll, a Matter fejlesztésében és népszerűsítésében.

Az OPPO bejelentette, hogy az igazgatótanács tagjaként csatlakozik a Matter kapcsolati protokollt fejlesztő Connectivity Standards Alliance iparági szövetséghez. A szervezet egy olyan IoT ökoszisztéma létrehozásán dolgozik, amely biztosítja a különböző vállalatok által gyártott okosotthonos eszközök kompatibilitását. 

A korábban Zigbee Alliance néven ismert Connectivity Standards Alliance 2002-ben jött létre, tagságát több mint 400 vállalat és 23 igazgatósági tag alkotja. A tagvállalatok két évtizede dolgoznak az IoT rendszerek szabványosításán. Ezek közül a Matter egy egységes és biztonságos IP-alapú kapcsolódási protokoll, amely segít egy megbízható, biztonságos IoT-ökoszisztéma kiépítésében, valamint az intelligens eszközök széles skálájának zökkenőmentes csatlakoztatásában.

Az OPPO 2015 óta világszerte több mint 20 országban és régióban telepítette 5G megoldásait, és több mint 1000 5G szabadalomcsomagot jelentett be az Európai Távközlési Szabványosítási Intézetnek. Az OPPO IoT ökoszisztémát több mint 30 intelligens TV-ket, hordható eszközöket, audioeszközöket és egyéb kiegészítőket gyártó partner támogatja.

Vissza