Elérhető a PocketBook InkPad Lite

Kütyü Magazin - 2021. december 25.

A PocketBook megkezdte a régóta várt típus, a PocketBook InkPad Lite e-könyv-olvasó magyarországi értékesítését. Az eszközt megnövelt méretű kijelzővel, előlapi megvilágítással és oldalsó vezérlőgombokkal tervezték, és jó választás lehet azoknak, akik az észszerű ár és a kiváló olvasási élmény kombinációját keresik.

A 9,7 colos, E Ink Carta technológiára alapuló kijelző majdnem kétszer annyi szöveget tud megjeleníteni egyetlen oldalon, mint a 6 colos eszközök, és ez még kényelmesebbé teszi az olvasást. Egy ilyen kijelző képes magazinok és tankönyvek lapjainak megjelenítésére is az eredetivel közel azonos méretben, amely nagy előnyt jelent a diákok számára. A szöveggel kapcsolatos rengeteg extra lehetőség (jegyzetek készítése, könyvjelzők mentése, szövegkiemelés, a szöveg fontos részeinek elmentése, a szótárhasználat lehetősége) a tanulás kellemes társává teszi az eszközt.

Oldalsó vezérlőgombok

Az átdolgozott tervezés modern, minimalista és ergonomikus külsőt kölcsönöz a PocketBook InkPad Lite-nak. A jobb oldali panelbe épített vezérlőgombok sok felhasználó számára még könnyebb lapozást biztosítanak, az oldalsó gombok emellett az érintőkijelző nagyszerű alternatíváját jelentik. Az eszköz kijelzőjének tájolásáért felelős giroszkópnak hála pedig az e-olvasó kényelmesen használható jobb és bal kézzel is. Az eszköz további kiemelkedő jellemzője a relatív kompakt mérete, 236,2 x 173 x 7,9 mm-es méreteivel a PocketBook InkPad Lite egyike a legkisebb eszközöknek ebben a kijelzőméret-kategóriában.  

Hideg vagy meleg SMARTlight

A SMARTlight technológia nemcsak a képernyő fényerejének, hanem színhőmérsékletének beállítását is lehetővé teszi a felhasználó számára. Például az előlapi megvilágítás lágy, meleg színe tökéletes egy esti olvasáshoz, míg a hideg tónusok a nappali olvasás során jelentenek segítséget. A SMARTlight automatikus üzemmódja lehetővé teszi az e-olvasó számára, hogy az időhöz igazodva megváltoztassa a fényerő- és színhőmérséklet-beállításokat.

További jellemzők

Az InkPad Lite 19 könyv- és 4 grafikus formátumot támogat, így képes konvertálás nélkül megnyitni a szöveg- és képformátumok túlnyomó többségét. Széles a felhőszolgáltatások köre, így a PocketBook Cloud és a PocketBook Reader lehetővé teszi a fájlok szinkronizálását okostelefonnal vagy számítógéppel, a Dropbox és a Send-to-PocketBook használatával pedig a felhasználók gyorsan és kényelmesen továbbíthatnak fájlokat az eszközre. A kétmagos processzor emellett biztosítja a zökkenőmentes lapozást és az alkalmazások gyors futtatását, míg a 2200 mAh-s akkumulátor lehetővé teszi, hogy az eszköz akár 1 hónapig is működjön töltés nélkül.

A PocketBook InkPad Lite 104 990 forintos ajánlott fogyasztói áron kerül be a magyar boltokba.

Vissza