Lenyűgöző képminőségű monitorokkal jelentkezik a Samsung

Kütyü Magazin - 2022. január 3.

A Samsung bemutatja monitorkínálatának legújabb modelljeit, amelyek tovább erősítik a vállalat szerepét az iparágban. Az új készülékek lenyűgöző képminőséggel és könnyen használható funkcióikkal még több felhasználónak kínálnak megfelelő megoldást a munkához vagy a kikapcsolódáshoz. 

A 2022-es portfólió monitorai között munkához, játékhoz és otthoni tartalomfogyasztáshoz is megtalálhatók az ideális készülékek. A legújabb modellek a nagyteljesítményű gaming technológiától a beépített videóhívás funkciókig számos különleges megoldással érkeznek. Ilyen például az új Odyssey Quantum Mini LED panelje és HDR 2000 képessége, a Smart Monitor sokoldalú kijelzője és okos funkciói vagy a Nagyfelbontású monitor kényelmes kialakítása.   

„A Samsung 2022-es kínálata a monitorok következő generációját képviseli, amelyben egyaránt megtalálhatók a játékosok, vagy éppen a profi tervezők, művészek igényeire szabott modellek és olyan készülékek is, amelyek szinte bárki számára megfelelők lehetnek – mondta el Hyesung Ha, a Samsung Vizuális kijelzők üzletágának alelnöke. – A munka és a szórakozás világa is folyamatosan fejlődik és átalakul, mi pedig büszkén biztosítunk olyan monitorokat, amelyek mindkettőt kényelmesebbé tehetik a felhasználók számára.”

 

Odyssey Neo G8 

A 32 colos Odyssey Neo G8 (G85NB) a Samsung első monitora 4K (3840x2160) felbontású, 1000R ívelt kijelzővel, 240 Hz frissítési rátával és 1 ms válaszidővel (GtG), ezzel új fejezetet nyit a gaming monitorok történetében. Az Odyssey különleges élményt nyújt még a teljesítményorientált PC játékosok számára is. A Quantum Mini LED technológia biztosítja a lenyűgöző képi világot, a Quantum HDR 2000 pedig akár 2000 nites fényerőt és egymillió az egyhez statikus kontrasztarányt tesz lehetővé, így még a legapróbb részletek is jól láthatóvá válnak a G8 képernyőjén.

 

Az új Odyssey Neo G8 az Odyssey Neo G9-hez hasonló kialakítással érkezik, a letisztult fehér forma kikapcsolt állapotban is látványos. A kijelzőn megjelenő gyönyörű színek a felhasználók környezetében is megjelennek a CoreSync világításnak köszönhetően. A monitor hátulján található világítási megoldás automatikusan érzékeli a képernyőn megjelenő színeket és azokat kivetítve teszi hangulatosabbá a szobát.

 

Smart Monitor M8

Az ultravékony kialakítású, 11,4 mm-es 2022 Smart Monitor M8 (M80B) az előző modellnél 75 százalékkal keskenyebb, így rendkívül helytakarékos. A stílusos készülék letisztult, sík hátlappal érkezik, egy kellemes fehér színárnyalatban, amely szinte minden lakásbelsőhöz kiválóan illik. Az UHD panel 99 százalékos sRGB színskálát biztosít 1,07 milliárd színnel, 400 nites fényerő mellett, így szinte minden videó, dokumentum vagy fotó kiemelkedő minőségben jelenik meg. 

 

Közvetlenül a monitorba beépítve elérhetők az okostévé alkalmazások és a hatékony munkát segítő appok, amelyekkel könnyebben elvégezhetők a napi teendők, a monitor pedig SmartThings vezérlőközpontként is szolgálhat. A 2022-es, 32 colos Smart Monitor nagyszerű választás lehet távmunkához. A mozgatható, mágneses SlimFit kamerával tiszta és éles lesz a videóhívások képe. A beépített Videóhívás alkalmazás támogatja a legnépszerűbb appokat, mint például a Google Duót. A 65 wattos töltést lehetővé tevő USB Type-C porttal a Smart Monitor M8 egy többfunkciós munkaállomás helyét is képes átvenni.

 

Nagyfelbontású S8 Monitor

A 27- és 32 colos méretben elérhető Nagyfelbontású S8 Monitor (S80PB) professzionális szintű UHD teljesítményt biztosít, legyen szó akár művészi alkotókról vagy tervezői munkáról, ahol kiemelten fontos a precizitás. A DCI-P3 színskála akár 98 százalékát biztosító S8 monitor gazdag és árnyalt színeket jelenít meg. A VESA (Video Electronics Standards Association) Display HDR 600*  technológiájával ez a nagyfelbontású monitor magával ragadó élményt kínál. A Samsung első UL (Underwriter Laboratories) által hitelesített, Tükröződésmentes monitoraként a panel felületén egy matt réteg található, amely csökkenti a fényvisszaverődést, így zavartalan munkakörnyezetet biztosít.

 

Mindkét modell rendelkezik USB Type-C 90 wattos töltővel és LAN porttal, amelyek segítségével a felhasználók egyszerűsített munkaállomást hozhatnak létre, amely alkalmas laptopok és mobileszközök töltésére is, így nincs szükség külön dokkolóegységre.

 

A VESA kompatibilitási szabványainak megfelelően, az Állítható magasságú talppal (HAS - Height Adjustable Stand) a monitor dönthető és több pont körül forgatható is, így a felhasználók könnyedén a saját igényeikhez igazíthatják a monitort. 

________________

*  VESA Display HDR 600 available on the 32-inch version. 27-inch model supports VESA Display HDR 400.

Kulcsszavak: Samsung, monitor, CES 2022
Vissza