Összekapcsolja az online és offline világot a Sony új fülhallgatója

Kütyü Magazin - 2022. február 16.

A Sony új módját mutatja be annak, hogy a felhasználók egyszerre élvezhessék kedvenc zenéiket és az élet fontos pillanatait a vadonatúj, valódi vezeték nélküli LinkBuds fülhallgatóval. A transzparens hangzást biztosító nyitott gyűrűs kialakításnak, az apró méretnek és tökéletes illeszkedésnek köszönhetően a fülhallgató kristálytiszta hang- és hívásminőséget biztosít. 

A Sony a LinkBuds egyedi kialakításával, érzékelőjével és térbeli hangtechnológiájával új lehetőségeket biztosít hangzás terén, és kompatibilis többek között az AR gaminggel, a hangvezérlésű AR navigációval, így egyszerű hozzáférést biztosít a zenékhez, és teljesen új home office élményeket garantál.  

 

Állandó kapcsolatban a különböző életterek

A LinkBuds egyedi, nyitott gyűrű alakjának köszönhetően a felhasználó bármikor visszatérhet a külvilágba anélkül, hogy veszítene a hallgatás élményéből. Az újonnan kifejlesztett gyűrűforma közepén elhelyezkedő membrán nyitott, ezzel segíti a hangátvitelt. A felhasználó így tisztán hallhatja a körülötte lévő hangokat, akár, ha a nevén szólítják telefonálás közben, vagy ha egy baráti beszélgetés közben zenét hallgat. A LinkBuds az újfajta kialakításának köszönhetően tökéletes társ többek közt az otthoni munkavégzéshez, játékhoz és a zenehallgatáshoz egyaránt.  

Kényelmes kialakításának és kis méretének hála a LinkBuds vezetéknélküli fülhallgatót sosem kell kikapcsolni. A körülbelül négy gramm súlyú fülhallgatók a miniatürizálás csodái. A hagyományos felépítéstől eltérően a hangszórót borító membránt a házba integrálták, ezzel is csökkentve a felületét. Az új formát a Sony 1982-ben bemutatott, világszinten is első, fülbe helyezhető készülékének debütálása óta összegyűjtött, kiterjedt fülforma-adatok felhasználásával tervezték meg. Viselése alig észrevehető, így kiváló társ a mindennapi használatban. 

Kristálytiszta hangzás 

A LinkBuds precíz hangfelvételi technológiát tartalmaz, amely fejlett hangjelfeldolgozást végez, így biztosított a zaj nélküli telefonálás és a kristálytiszta beszédhang. A Sony zajcsökkentő algoritmusát mesterséges intelligencia alapú tanulással fejlesztették ki, több mint 500 millió hangmintát használva a környezeti zajok elnyomására és a hang tiszta kivonására. A LinkBuds segítségével a felhasználó még a legnagyobb hangzavarban is hallja a körülötte lévőket.

Nem számít, mennyire pörgősek a mindennapok, a LinkBuds lehetővé teszi, hogy a felhasználó megálljon egy percre és élvezze a minőségi hangzás nyújtotta élményt. A DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) funkciónak köszönhetően a kedvenc zenék kiváló minőségben csendülnek fel. A Sony integrált V1 processzora minimális torzítással adja vissza a legapróbb részleteket is a zenében, így a kedvenc előadók művei mindig kiválóan hangzanak majd. A speciálisan tervezett 12 mm-es gyűrűs meghajtó gazdag, kiegyensúlyozott hangzást biztosít.

Az adaptív hangerőszabályzó rendszer automatikusan optimalizálja a hangerőt a tartózkodási hely alapján, és feltünésmentesen vegyíti a hallgatott zenét a külvilággal. A funkció segítségével a kedvenc dalok bármikor a tökéletes hangerőn hallgathatók, új szintre emelve a szabadtéri zenehallgatást.

Mindennapi támogatás

A Sony minden eddiginél könnyebbé teszi, hogy a felhasználó saját ízlésének megfelelő hangzásvilágot teremtsen, miközben kapcsolatban maradjon számos okos funkció segítségével. 

Ne tévesszen meg senkit a méret: bár könnyű a használata, a LinkBuds fejlett funkciókkal rendelkezik. A Wide Area Tap segítségével a teljes vezérlés a felhasználó kezében van. A fül előtti tér kétszeri, vagy háromszori érintésével irányítható a lejátszás, a készülékhez így nem kell hozzáérni. 

Ha a felhasználó keze épp foglalt, a Speak-to-Chat funkció használatával a beszéd automatikusan felfüggeszti a lejátszást. Amint a csevegés véget ért, a zene újraindul anélkül, hogy hozzá kellene érni a kezelőelemek bármelyikéhez. A LinkBuds virtuális, tetszőleges hangalapú asszisztenssel is rendelkezik, amelynek aktiválásával sok más mellett egyszerűbb az információszerzés, a kapcsolattartás, a teendők számontartása is az „OK Google” vagy az „Alexa” hívószavak használatával.  

Egyszerű és hatékony Bluetooth párosítás

A LinkBuds támogatja a Google új Fast Pair funkcióját, amely lehetővé teszi az egyszerű és gyors kapcsolatot Androidos eszközök között. A felhasználó akár azt is könnyedén vissza tudja keresni, hol hagyta a fülhallgatót. A Swift Pair funkcióval a LinkBuds eszköz könnyedén párosítható Windows 10 vagy 11-es operációs rendszerrel rendelkező laptopokkal, asztali számítógépekkel vagy tabletekkel. 

Most először, ha a felhasználó kiveszi a fülhallgatót a tokjából, a felugró ablak automatikusan megjelenik, így helytől függetlenül egyszerűen kapcsolatban maradhat. 

Könnyű hozzáférés a legjobb zenékhez

A Gyors hozzáféréssel LinkBuds fülhallgató szabadon beállítható úgy, hogy az okostelefon elővétele nélkül, mindössze egyetlen érintéssel folytatódjon a lejátszás a Spotify-on.

A környezet felfedezésének gazdagabb élménye a Microsoft Soundscape segítségével

A Microsoft Soundscape szolgáltatás integrációjával a LinkBuds továbbfejlesztett lehetőségeket kínál. A nyitott, fülformához idomuló kialakítás segítségével lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a külvilág olyan hangjaira is képesek legyenek figyelni, mint az utca vagy a forgalom zaja. A beépített iránytű- és giroszkópos szenzorok segítségével a fülhallgató érzékeli a fej mozgását, így az okostelefon kézben tartása nélkül képes meghatározni a hang forrásának irányát.

A Sony számára fontos a fenntarthatóság

A Sony nem csak a stílusra ügyelt a LinkBuds tervezésekor, hanem a környezetvédelemre is. Az egyedi fülhallgatók és a töltésükért felelős tokok újrahasznosított anyagokból készültek, csomagolásuk pedig műanyagmentes. 

Fülhallgató mindennapi használatra

A LinkBuds tökéletesen illeszkedik a mindennapokhoz. Köszönhetően Az IPX4 szabványú vízállóságnak köszönhetően a víz- és izzadságcseppek nem állhatnak a kedvenc dalok útjába. Az eszköz egy teljes munkanapon keresztül kitart: 5,5 órányi használatra képes, de a letisztult és kompakt tok akár további 12 órányi töltöttséget biztosít. Sietség esetén 10 percnyi töltéssel akár 90 percnyi lejátszási idő is biztosítható. 

Magával ragadó és körülölelő hangzásvilág

A 360 Reality Audio funkcióval a zenei élmény annyira valósághű lesz a felhasználó számára, mintha egy koncert első sorából vagy egy stúdióból, kedvenc előadója mellől hallgatná.

Üzenet a Sony partnereitől

Az online és offline világot összekötő LinkBuds számos további szolgáltatást kínál a legjobb hangélmény elérése érdekében. Íme néhány üzenet a Sony partnereitől: 

„A Microsoft Soundscape egy olyan innovatív, hangalapú technológia, amely arra ösztönzi az embereket, hogy többet és többet érjenek el” – mondta Peter Lee, a Microsoft kutatási és inkubációs részlegének vállalati alelnöke – „A Soundscape és a Linkbuds integrálása során létrejött együttműködésünk során a Sony-val megállapítottuk, hogy a fülhallgató kialakítása fokozza az alkalmazás kihasználásának mértékét. Lehetővé teszi, hogy a felhasználó ne szakadjon el a külvilágtól, miközben valódi érintésmentes élményt nyújt. Ez még csak a kezdet: izgatottan várjuk a Sony-val való kapcsolatunk fejlődését, valamint azt, hogy egymást kiegészítő technológiáink hogyan adnak hozzá személyes és szakmai életünkhöz.”

„Termékeink, az Ingress, a Pokémon GO és a Pikmin Bloom alkalmazzák a kiterjesztett valóságot és valódi játékélményt nyújtanak, ezzel garantálva közösségünk szórakozását. A hangzás elengedhetetlen része az élménynek, különösen azoknak, amelyek a felfedezésre épülnek. Ezért is tölt el minket izgalommal, hogy a LinkBuds bevezetése során együttműködhetünk a Sony-val, igazi, valósághű hangzásélményt nyújtva felhasználóink számára” – nyilatkozta Archit Bhargava, a Niantic Inc. termékmarketing igazgatója. 

„A Spotify-nál fáradhatatlanul dolgozunk azon, hogy mindig zavartalan és élvezetes legyen felhasználóink zenehallgatási élménye” – mondta Sten Garmark, a Spotify fogyasztói élményért felelős alelnöke – „A Sony-val közösen izgatottan várjuk, hogy megjelenjen a Spotify Tap funkció a LinkBuds készülékeken, aminek segítségével a felhasználók pár egyszerű érintéssel belevethetik magukat a zenehallgatás élményébe, vagy felfedezhetik az újdonságokat.”

Elérhetőség

A LinkBuds szürke és fehér színekben lesz elérhető 2022 februárjától a Sony viszonteladóinál. 

A LinkBuds online bemutatója:

Vissza