A könnyűbeton panel technológia előnyei

Kütyü Magazin - 2022. március 1.

Napjaink újra felfedezett építési technológiája, a paneles építés új fejezetet nyit a családi ház és társasház építésben, ugyanis a a projektet lebonyolító vállalkozások az igények felmérésétől a gyártástervezésen, gyártáson, szállításon át a kivitelezésig széleskörű szolgáltatást nyújtanak a megrendelőknek.

A technológia további óriási előnye, hogy rendkívül gyors kivitelezést tesz lehetővé, valamint a rendszer rugalmasságának köszönhetően változatos, egyedi építéseket.

Mit kell tudni a könnyűbetonról?

A könnyűbetion falazatok egyesítik a hagyományos kiselemes és a nagyüzemi előregyártott paneles technológiák előnyeit. A falazat anyaga keramzit (nagy hőfokon kiégetett agyaggyöngy) adalékanyagú beton, valamint betonvas, ezáltal nagyfokú szilárdság érhető el.

A kerek vagy ovális agyagszemcsék porozitásuk révén könnyűvé teszik az előregyártott falelemeket, kemény külső héjuk révén pedig nagyfokú szilárdságot biztosítanak.

A könnyűbeton falazat továbbá kiváló hőtartó, jó hőszigetelő képességgel rendelkezik, tűzálló, nedvesség- és fagyálló, akusztikai tulajdonságai is kiválóak és - nem mellesleg - nem ártalmas az emberi szervezetre. Ezt egyrészt az egészségre nem káros adalékanyagoknak, valamint a páraáteresztő képességének köszönhetjük. Ezáltal a könnyűbetonos falpanel “lélegzik”, optimális klímát biztosít a lakóterekben, továbbá teljes mértékben penész- és rovarálló.

A technológia legfőbb ismérvei

A könnyűbetonos panel technológia során nem típustervek alkalmazása történik, hanem egyedi tervek megvalósítását teszi lehetővé, akár a legbonyolultabb építészeti megoldásokkal is.

A technológia hazai forgalmazója, a Prelement szolgáltatáscsomagja magában foglalja a teljes folyamatot az igények felmérésétől a kivitelezésig. Ezáltal biztosítható ugyanis a technológia előnyös tulajdonságainak megtartása, az általa kínált előnyök megvalósulása, a technológiára jellemző rendkívül gyors és minőségi kivitelezhetőség, valamint a kiszámítható építkezés.

Milyen fontos lépéseket tartalmaz a szolgáltatáscsomag?

Az építtető feladata az építészeti és kiviteli tervek beszerzése, majd biztosítása a panel technológiával foglalkozó cég számára. A kiváló végeredmény érdekében a bonyolító cég nemcsak alapos helyszíni felmérést végez, hanem az építész tervezővel is folyamatosan egyeztet.

A gyártmányterv elkészítése után megkezdődhet az egyedi falelemek gyártása, majd az építési helyszínre szállítása. A falak autódaruval történő beemelését, pozicionálását, a falcsatlakozások kialakítását egy átlagos családi ház esetében 3-5 szakember végzi. Minden esetben részletes dokumentáció készül a kivitelezés egyes fázisairól.

A kész falazat egy közepes családi ház esetében akár 2-3 munkanap alatt is megvalósulhat. Az épület befejező munkálatai is felgyorsulnak, köszönhetően többek közt a gyártási technológiából adódó sima falfelületnek, valamint az előre kialakított kábelcsatornáknak, csatlakozóhelyeknek, illetve gépészeti kirekesztéseknek.

Válassza a jövő gyors és költséghatékony építészeti megoldását!

 

Vissza