A Sony bemutatja a WH-1000XM5 fejhallgatót

Kütyü Magazin - 2022. május 14.

A Sony bejelentette díjnyertes 1000X-sorozatának legújabb termékét, a WH-1000XM5 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgatót. Az új modell vadonatúj, magával ragadó hallgatási élményt biztosít, melyek az új technológiák alkalmazásával új szintre emelik a piacvezető WH-1000XM4 zajszűrését és hangminőségét. 

A piacvezető zajszűrés legújabb szintje

A WH-1000XM5 a Sony kiemelkedő zajszűrési technológiájával rendelkezik, a nyolc mikrofont vezérlő két processzor elképesztő hatékonysággal csökkenti a zajokat a közép és magas frekvenciatartományokban, az Auto NC Optimizer pedig automatikusan optimalizálja a zajszűrést az aktuális környezettől függően. Legyen szó egy pörgős munkanapról egy zsúfolt kávézóban, vagy egy hosszas ingázásról, a WH-1000XM5 megteremti a tökéletes hallgatási élményt és környezetet. 

Az Integrated Processor V1-nek köszönhetően a WH-1000XM5 tökéletesen kiaknázza a Sony HD Noise Cancelling Processor QN1 által nyújtott lehetőségeket, a különleges 30mm-es meghajtó pedig tovább javítja a zajszűrést. Ezek a funkciók növelik a hangzásbeli tisztaságot és a basszus leképezését, így olyan szintű zajszűrést tesz lehetővé, amellyel a felhasználók teljesen kikapcsolhatják a világot maguk körül. 

 

Tökéletesre csiszolt hangzásvilág

A WH-1000XM5 fejhallgató új szintre emeli a hangminőséget. A Sony kiemelt figyelmet fordított a megfelelő anyagok kiválasztására és azok összeállítására, így a felhasználók az alkotók szándékainak megfelelő minőségben élvezhetik kedvenc zenéiket. 

A speciális kialakítású, könnyű és merev boltozatú 30 mm-es meghajtó szénszálas kompozit anyagból tevődik össze, amely javítja a magas frekvenciák érzékelését, így még természetesebb hangást biztosít. A Sony egyedi technológiái közé tartozik az aranyat tartalmazó prémium ólommentes forrasztóanyag, amely a tökéletes kapcsolódásért és az optimalizált áramkörökért felelős, így a felhasználók minden zeneszám esetében tiszta és egyenletes hangzást élvezhetnek. 

A Sony iparági hangkódolási technológiája, az LDAC vezetékkel és vezeték nélkül is lehetővé teszi a prémium, High-Resolution Audio felbontás használatát. A DSEE Extreme funkció minden zeneszám esetében valós időben felskálázza a fájlokat, így a felhasználók az alkotó szándékai szerint élvezhetik kedvenc zenéik legapróbb részleteit is. 

Az új fejhallgató 360 Reality Audio minősítéssel is rendelkezik, amely egyedülállóan testreszabható zenei élményt garantál.

 

 

Piacvezető hangminőség hívások esetén

A WH-1000XM5 használatával bármilyen helyszínen telefonálhatunk: a Sony precíz Voice Pickup technológiája négy nyalábformájú mikrofonnak és egy mesterséges intelligencia által vezérelt zajszűrős kialakításnak köszönhetően a készülék tökéletes pontossággal érzékeli a felhasználó hangját, az újonnan fejlesztett szélzajszűrő kialakítás pedig minimálisra csökkenti a szél által okozott zajokat hívás közben. Így egy nyüzsgő utca vagy egy zajos munkakörnyezet is alkalmassá válik hívások lebonyolítására. 

 

 

Vadonatúj kialakítás, még kényelmesebb viselet

A WH-1000X-sorozat tagjainak ikonikus kialakítását megőrizve a WH-1000XM5 új szintre emeli a stílust a külcsín tekintetében. A vadonatúj zajmentes kialakítást egy újonnan kialakított puha bőr borítású, fokozat nélküli csúszka tökéletesíti. A szintetikus puha szabású bőranyagok szorosan illeszkednek a fej köré, így a készülék kisebb nyomást helyez a fülekre és kizárja a külső zajokat, ami egész napos, kényelmes zenehallgatási élményt biztosít. 

 

Minden korábbinál egyszerűbb irányítás

A Sony tisztában van azzal, hogy világunk gyors tempóban halad, ezért az Adaptive Sound Control funkció segítségével garantálja, hogy a felhasználók könnyedén áthangolódjanak az otthon nyugalmába egy hosszas munkanapot követően. A funkció a legtöbbet látogatott helyszínek felismerésével automatikusan az adott térhez igazítja a hangbeállításokat. 

A WH-1000XM5 a Quick Access funkciót is tartalmazza, így a felhasználók az okostelefon használata nélkül is vezérelhetik Spotify listájukat két vagy három érintéssel. 

A Sony Headphones Connect alkalmazás biztonságos zenehallgatási élményt tesz lehetővé, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által biztosított hangnyomásra vonatkozó útmutatónak megfelelően. A felhasználók automatikusan értesítést kapnak, ha túl hangosan hallgatnak zenét. 

A WH-1000XM5 számos okos funkcióval segíti a mindennapokat: ha a felhasználó beszélgetni szeretne, a Speak-to-Chat automatikusan megállítja a zenét és beengedi a külső zajokat, majd a beszélgetés végén folytatja a zene lejátszását. A funkció a fejhallgató levétele esetén szintén automatikusan leállítja a zenét. 

A WH-1000XM5 kompatibilis a Google Asszistenssel és az Alexa szoftverrel is, így mindennapi feladatainkat érintésmentesen kezelhetjük. A felhasználók az “Ok Google” vagy “Alexa” vezérlőszavak használatával bekapcsolhatják az általuk előnyben részesített Asszisztenst, és kapcsolatba léphetnek családjukkal és barátaikkal, zenét hallgathatnak, vagy emlékeztetőket állíthatnak be. 

 

 

Egyszerű párosítás

Még sosem volt ilyen egyszerű a kapcsolódás, mivel a Bluetooth fejhallgató egyszerre két eszközhöz is csatlakoztatható. Hívás fogadása esetén a fejhallgató felismeri, melyik eszközt hívják, és automatikusan átkapcsol. A felhasználók egyszerűen, egyetlen gomb megnyomásával válthatnak a két aktív eszköz között. 

A WH-1000XM5 támogatja a Google Fast Pair funkcióját is, amely rendkívül egyszerű párosítást tesz lehetővé Android operációs rendszert használó eszközökkel, valamint segít megtalálni a fejhallgatót. A Swift Pair-rel gyorsan és könnyedén kapcsolódhatunk Windows 11 és Windows 10 operációs rendszert használó laptopunkhoz, asztali számítógépünkhöz vagy tabletünkhöz. 

 

Környezettudatos kialakítás

A Sony a környezettudatosságot szem előtt tartva alakította ki legújabb termékét: a WH-1000XM5 csomagolása nem tartalmaz műanyagot, amely megfelel a társadalmi felelősségvállalás jegyében meghatározott ‘Made to be Remade’ alacsony szennyező anyagokat tartalmazó kialakítások irányelvének. A termék csomagolását kifejezetten a Sony számára újrahasznosított és fenntartható anyagokból készítették. Ezen felül a WH-1000XM5 autóalkatrészekből újrahasznosított műanyagot tartalmaz. 

 

Egész napos energia és egyszerű hordozhatóság

A Sony elkötelezett a tökéletes zenehallgatási élmény megteremtése mellett, ezért a WH-1000XM5 akár 30 órányi zenehallgatást tesz lehetővé, így a felhasználók hosszas utazások alkalmával is élvezhetik a kiemelkedő minőségű zenei élményt. Sietség esetén az USB Power Delivery (PD) funkciónak köszönhetően 3 percnyi töltéssel akár 3 órányi töltöttséget is elérhetünk, így a pörgős napokon is biztosított a zenei élmény. 

A WH-1000XM5 csomagolása egy kézreeső, összecsukható táskát is tartalmaz, amely a korábbi termékeknél is vékonyabb, így egyszerű hordozhatóságot tesz lehetővé utazásokhoz. 

 

Együttműködés a világsztárral, Khaliddal

A WH-1000XM5 piacra lépése kapcsán a Sony együttműködési megállapodást kötött a Sony Music Entertainment előadójával, a világszerte népszerű Khaliddal, hogy szemléltesse a WH-1000XM5 által nyújtott prémium zenehallgatási élményt. 

„Művészként és a zene rajongójaként a minőségi zenehallgatás kiemelkedően fontos számomra, a Sony új WH-1000XM5 fejhallhatója pedig elképesztő minőségű zenei élményeket garantál” – fejtette ki Khalid. „A zajszűrés közelebb hoz a zenéhez, és lehetővé teszi, hogy az adott dal minden apró részletét halljuk. A WF-1000XM5 új világokba röpíti a hallgatót – pontosan így szeretek én is új zenei élményeket megtapasztalni.”  

 

Elérhetőség

A WH-1000XM5 fejhallható fekete és ezüst színben lesz elérhető 2022 májusának végétől. 

Kulcsszavak: fejhallgató, Sony
Vissza