Az új, 27 és 45 hüvelykes LG monitorok elmélyült játékélményt garantálnak

Kütyü Magazin - 2022. december 14.

Az LG a 2023-as CES kiállításon mutatja be prémium kategóriás UltraGear OLED monitorszériájának legújabb képviselőit, a 27GR95QE és a 45GR95QE modelleket. Az új UltraGear kijelzők egyszerre demonstrálják az LG vezető szerepét a gyorsan növekvő OLED kategóriában, valamint a globális gamingmonitor-piacon birtokolt erőteljes pozícióját.

A világ első, kizárólag az LG által gyártott 240 Hz-es OLED paneljével felszerelt új, 27, illetve 45 hüvelykes képátlójú modellek rekordalacsony, 0,03 ms GtG (Gray-to-Gray) válaszidővel működnek amellett, hogy az önálló fénykibocsátásra képes pixelek révén kiváló képminőséget, precíz, élethű színeket és végtelen kontrasztot jelenítenek meg. Az élvonalbeli kijelzőtechnológiáknak köszönhetően így a legújabb modellek minden tekintetben megfelelnek a vásárlók által a gaming monitorokkal szemben támasztott összes elvárásnak.  

 

 

27 hüvelykes OLED gaming monitor, soha nem látott sebességgel

Az új LG UltraGear OLED Gaming Monitor (27GR95QE) a legújabb számítógépes játékokhoz szükséges teljesítményt kínálja: a készülék QHD (2560 x 1440) felbontású OLED panelje 240 Hz-es képfrissítési rátával és lenyűgözően rövid, mindössze 0,03 ms-os GtG válaszidővel garantálja az alacsony késleltetést és az élvezetesen zökkenőmentes játékélményt. A kijelző a DCI-P3 színtér 98,5 százalékát képes megjeleníteni, így a jelenetek teljes mértékben úgy köszönnek vissza a képernyőn, ahogyan azokat a játéktervezők és digitális művészek elképzelték. Mindemellett a káprázásmentes és alacsony tükröződésű  (Anti-glare & Low Reflection; AGLR) panel révén könnyebben követhetőek a monitoron zajló események, így a felhasználók a környezeti fényviszonyoktól függetlenül átadhatják magukat a zavartalan játékélménynek.

 

 

Az olyan funkciók révén, mint a változó képfrissítési ráta (VRR), az NVIDIA G-SYNC kompatibilitás, valamint a FreeSync Premium, az LG 27 hüvelykes UltraGear készüléke zökkenőmentes megjelenítést nyújt, minimális képszakadás (tearing) és szaggatás (stuttering) mellett. A készülék szintén támogatja a HDMI 2.1 specifikációt és a DisplayPort 1.4 csatlakozási lehetőséget, továbbá tartalmaz egy 4 pólusú fejhallgató-csatlakozót is, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a DTS Headphone:X valósághű, térhatású hangzását élvezzék. A monitorhoz tartózó távirányító a kijelző gyors és egyszerű kezelését biztosítja, a kényelmes használathoz pedig hozzájárulnak a programozható gyorsbillentyűk is.

 

 

Elmélyült játékélmény a 45 hüvelykes, ívelt OLED monitorral

A 2023-as CES innovációs díját elnyert 45GR95QE modell az LG legelső 45 hüvelykes képátlójú, ívelt OLED gaming monitora, 21:9-es képaránnyal és WQHD (3440 x 1440) felbontással. Mindemellett ez a legelső 45 hüvelykes, 800R görbületű kijelző is: az izgalmas és új dizájn célja, hogy a felhasználó még inkább elmerülhessen a játékélményben. A készülék alacsony kékfény-kibocsátását a UL Solutions globális minőségellenőrző szervezet tanúsította, a káprázásmentes és alacsony tükröződésű, matt felületű OLED kijelző pedig kellemesebb nézési élményt kínál a hagyományos ledpanelekhez képest, így a felhasználók hosszabb ideig játszhatnak anélkül, hogy szemfáradtság jelentkezne.  

A 45GR95QE modell ívelt OLED kijelzője 1.500.000:1 kontrasztarányt kínál a DCI-P3 színtér 98,5 százalékos lefedettsége mellett, így olyan élénk színeket, mély feketét és éles képeket képes megjeleníteni, amelyek nem csak életre keltik a képernyőn zajló eseményeket, hanem a játékos figyelmét is képesek fokozni. A 27 hüvelykes változathoz hasonlóan ez a 45 collos modell is tudja a 0,03 milliszekundumos GtG válaszidőt és a 240 Hz-es képfrissítési rátát. Mindez azt jelenti, hogy az OLED-ben rejlő hatalmas lehetőségeket kihasználva a 45GR95QE teljes és elmélyült játékélményt garantál.

 

 

„Az iparágban vezető szerepet betöltő kijelzőtechnológiáinkkal készülő, célzottan a gamerek számára tervezett monitorok olyan, a kompetitív játékokhoz szükséges sebességet és képminőséget mutatnak fel, amely még valósághűbbé teszi a megjelenített tartalmakat” — mondta Seo Young-jae, az LG Electronics Business Solutions Company IT üzletágának alelnöke és vezetője.

A CES 2023 kiállítás látogatói január 5-8. között, a Las Vegas Convention Center #15501-es standján tekinthetik meg az LG legújabb UltraGear OLED gaming monitorokkal is. A készülékek az Egyesült Államokban december 12-től előrendelhetőek, Észak-Amerika és Ázsia kulcsfontosságú piacain januárban, Európában várhatóan februárban, az ezt követő hónapokban pedig a Közel-Keleten és Latin-Amerikában kerülnek piacra. A termékek elérhetősége országonként eltérhet.

 

Specifikáció:

Vissza