Jön a még hatékonyabb ESPRIMO asztali PC-k új sorozata

Kütyü Magazin - 2023. április 12.

A Fujitsu bejelentette jól bővíthető, rugalmas ESPRIMO asztali modelljei továbbfejlesztését. A nagyobb műszaki teljesítményt és alacsonyabb TCO-t kínáló, új PC-sorozat a körkörös szemlélet magasabb szintjét képviseli. Az ESPRIMO termékcsalád Intel és AMD CPU lapkakészletekkel dolgozó, új tagjai jóval kevesebb energiát és nyersanyagot használnak, miközben élettartamuk hosszabb és újrahasznosíthatóságuk jobb a korábbi modellekénél.

Az ESPRIMO G mini-PC sorozat, a helytakarékos ESPRIMO D sorozat és az ESPRIMO P mikrotorony-sorozat technológiai fejlesztései között szerepelnek a nagy sebességű DDR5 memóriatechnológia és az Intel 12. és 13. generációs processzorainak innovációi. Emellett az új gépek akár négy monitorporttal és 10 USB-csatlakozóval rendelkeznek. A kínálatban a felső kategóriás igényekre készült, továbbfejlesztett ESPRIMO D9013 és G9013 CELSIUS Edition munkaállomás-modellek is megtalálhatók. A 13. generációs eszközök „Secured-core PC” opciója firmware- és szoftverfunkciókkal véd az operációs rendszer elleni kifinomult támadásoktól.

A termékek körforgásos jellegének javítása az egyik legígéretesebb módja annak, hogy a társadalom a csökkentés, az újrafelhasználás és az újrahasznosítás elvein keresztül elérje a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátást. A Fujitsu az ESPRIMO termékcsaládon belüli eddigi legalacsonyabb energiafogyasztással mérsékli a számítástechnika karbonlábnyomát. Az új modellek akár 65%-kal is alatta maradnak az ENERGY STAR 8 program által meghatározott éves energiafogyasztási küszöbértéknek. Az ESPRIMO G9013 mini PC mindössze 17,3 kWh energiát fogyaszt évente – jóval kevesebbet a maximálisan megengedett 50,02 kWh/év szintnél. Az energiafelhasználást tovább csökkenti a Fujitsu többletköltség nélkül elérhető, új készenléti energiatakarékossági eszköze (Standby Energy Saving Tool).

 

 

A Fujitsu ESPRIMO termékcsalád környezettudatos gyártási és ártalmatlanítási szemlélete több fontos tervezési fejlesztésen keresztül járul hozzá a körforgásos jelleghez. Az ESPRIMO asztali számítógépek gyártásakor kevesebb anyagot, például műanyag csomagolást használnak. Az új modellek max. 62%-ban tartalmaznak fogyasztás után újrahasznosított műanyagot és informatikai eszközökből származó, felhasználás után újrahasznosított tartalmat (ez a technológiai termékek EPEAT ökocímkéje által figyelembe vett kategóriák egyike). Az ESPRIMO modellek emellett keretrendszert biztosítanak az újrahasznosítás-központú tervezéshez, amelyet az alkatrészek biztonságos újrahasznosítását elősegítő adattörlési funkció is támogat.

A Fujitsu a rendszer bővítését támogató moduláris kialakítással az ESPRIMO termékcsalád életciklusát is meghosszabbítja. Emellett a gyártás befejezésétől számított öt évig garantálja a pótalkatrészek szállítását. A rendszergazdák munkáját az Intel vPRO platformon keresztül végezhető távoli hibaelhárítás egyszerűsíti. Emellett a Modern Standby funkció rendkívül alacsony energiafogyasztás mellett frissíti a rendszert és tartja fenn hálózati csatlakozását.

Ár és piaci bevezetés

Az Európában azonnal megrendelhető ESPRIMO D/P9013, ESPRIMO G7012A és ESPRIMO G9012 PCIe (+GFX) modellek első szállítmányai 2023. áprilisban, az ESPRIMO G9013 első szállítmányai pedig májusban érkeznek. 

Vissza