A WIMM Labs bemutatta nem mindennapi Android rendszerű készülékét

Farkas Norman - 2011. augusztus 5.

A Google által fejlesztett operációs rendszer adottságait teljes egészében kihasználhatjuk a WIMM Labs eszközével, melyet – apró méretének köszönhetően – hordhatunk karóraként, vagy akár a nyakunkba akasztva is viselhetjük.

Hosszú kutatás eredménye a miniatűr, Android operációs rendszert futtató kütyü, és a WIMM Labs igen nagy reményeket fűz hozzá. Nem is vitatom, hogy jó húzás volt részükről előállni egy olyan eszközzel, ami több terméket is helyettesíthet sokoldalúsága révén. A mellékelt képeken láthatod, hogy milyen területeken válhat be a WIMM használata.

 
 
 
 

A WIMM Labs dolgozik az SDK (fejlesztőkörnyezet) fejlesztők számára való rendelkezésre bocsátásán, így támogatja őket, hogy a készülékhez majd megfelelő mennyiségű mikro-alkalmazás álljon rendelkezésre a segítségükkel. Annak ellenére, hogy Android fut a készüléken, annak apró kijelzőjére feltétlenül optimalizálni kell az egyes alkalmazásokat. Ezért is tekinthetjük a WIMM-et egy különálló platformnak. Nem kell azonban megijednünk, ezek a kütyük kompatibilisek lesznek a többi androidos eszközzel, így például gond nélkül használhatjuk őket okostelefonunkkal, vagy táblagépünkkel WLAN, vagy Bluetooth kapcsolat segítségével összekapcsolva.

A kis szerkezet 1,4 hüvelykes, 160x160 pixel felbontású, kapacitív érintőkijelzőt kapott, memóriája 32GB-ig bővíthető, valamint egy 667MHz-es processzor látja el benne a számítási feladatokat. Persze a funkcionalitást meghatározó gyorsulásmérő, magnetométer és irány-érzékelő mellett helyett kapott több előre telepített mikro-alkalmazás is. A WIMM Labs terméke így például képes megjeleníteni SMS-t, e-mailt, a minket hívó fél nevét és telefonszámát, a naptárat, az időjárást, világórát stb.

A lent megtekinthető videó szemlélteti a WIMM platformot, és ami mögötte van. Engem kísértetiesen emlékeztet ez az eszköz az I'm Watch-ra, bár bőven akadnak különbségek is a két ketyere között. Ha választanom kellene, biztos, hogy az I'm Watch mellett döntetnék. És Te?

 További infó: WIMM.com

Kulcsszavak: Android, karóra, sdk
Vissza