Újabb Android mobil QWERTY gombsorral – Motorola Pro+

Farkas Norman - 2011. szeptember 1.

Az amerikai gyártó bemutatta legújabb Android rendszerű készülékét, mely VGA felbontású érintőképernyőt és QWERTY gombsort kapott. Az eddigi, teljes billentyűzettel ellátott Motorola készülékekhez képest a Pro+ lényegesen nagyobb felbontású panellel büszkélkedhet.

Persze a jó minőségű 3,1 hüvelykes kapacitív érintőkijelző és a sok-sok gomb, mely a szövegbevitelt hivatott megkönnyíteni nem fedik le a Pro+ felszereltségét.

A 119,5x62x11,7 milliméteres és 113 grammos készülék 1GHz-es processzort, 512MB RAM-ot és 4GB kapacitású belső tárhelyet kapott. Nem maradt ki belőle a WLAN, GPS, Bluetooth (2.1), DLNA, HSPA adatátvitel és Wi-Fi HotSpot támogatás sem. Ha az eltévedés küszöbére kerülünk, jó hasznát vehetjük a digitális iránytűnek is, mely szintén helyet kapott a masinában. Fotózáshoz a telefon LED villanóval segített 5 megapixeles AF kameráját használhatjuk.A telefon 1600mAh kapacitású akkumulátora akár 8 óra beszélgetési időt is lehetővé tesz egy töltéssel.

A Pro+ megjelenésének pontos idejét, valamint várható árát egyelőre nem ismerjük. Az alant látható videó egy kellemes ízelítő a Motorola újdonságából, javaslom a megtekintését.

Vissza