Hamarosan hazánkban is elérhető lesz a Lenovo ThinkPad Tablet

Farkas Norman - 2011. szeptember 17.

A Lenovo DO Tour elérte magyar állomását. A gyártó gyönyörű kamionja - "rakományával" együtt - megtekinthető még a mai nap folyamán a budaörsi Tesco parkolójában. A Lenovo több kategóriában is előrukkolt új jövevényekkel, de talán a  heteken belül hazánkban is elérhető ThinkPad Tablet a legérdekesebb mind közül.

Már korábban beszámoltunk a ThinkPad Tabletről, most azonban személyesen* is megiserhettük az újdonságot és már csak egy karnyújtásnyira vagyunk attól, hogy a hazai üzletek polcairól kacsintson ránk a Lenovo üdvöskéje.

Komoly, kecses üzleti gépet rakott össze a gyártó, mely kevesebb, mint 750 grammot nyom és - hála a Corning Gorilla üveggel borított kijelzőnek - még csak nem is kényes. A Lenovo táblagépe nem csak szép, de villámgyors is. Néhány perces tapogatás alatt egyszer sem állt meg gondolkodni, a Flash tartalmú weboldalak is maradéktalanul és szélsebesen betöltődtek. A kellemes felhasználói élményt nyilván a benne dolgozó duplamagos NVIDIA Tegra2 T20 1.3GHz-es processzornak és a megfelelően optimalizált Android 3.1 Honeycomb operációs rendszernek köszönhetjük.

A ThinkPad Tablet 10,1 hüvelykes képátlóval és WXGA (1280x800) felbontású kijelzővel rendelkezik, mely az IPS technológiának köszönhetően 178 fokos betekintési szöget biztosít. A WiFi kapcsolattal, az ingyenes 2GB-os felhő alapú tárhellyel, a normál méretű USB kimenettel, az SD kártyaolvasóval és a Lenovo egyedülálló fájlmásoló eszközével könnyedén megoszthatjuk egymással és más eszközeinkkel média fájljainkat és dokumentumainkat. A prezentációk során a beépített mini-HDMI port segítségével egy külső monitorhoz csatlakoztathatjuk a táblagépet, így a felhasználói élmény tovább fokozható. Emellett könnyedén szinkronizálhatjuk fájljainkat és mappáinkat minden alkalommal, amikor egy Windows 7-es számítógéphez csatlakoztatjuk a tabletet.

A Microsoft Office dokumentumaink megtekintésében és szerkesztésében a DataViz „Documents to Go” alkalmazása támogat minket. Ha csak gyors jegyzetet készítenénk, a ThinkPad digitális ceruzával lejegyezhetjük gondolatainkat, melyet a táblagép automatikusan digitalizál. Ha még nagyobb rugalmasságra van szükségünk, akkor a külső billentyűzettel rendelkező dokkolót csatlakoztatva kényelmesen és gyorsan gépelhetünk, illetve a pöcökegér segítségével könnyedén navigálhatunk.

Olyan alkalmazásokkal, mint pl. a ooVoo, a kettős HD kamerának köszönhetően kristálytiszta videokonferenciát kezdeményezhetünk. Folyamatosan kapcsolatban lehetünk barátaikkal, üzleti partnereikkel a Lenovo SocialTouch alkalmazását használva.

Az Android Marketen megtalálható alkalmazásokon kívül a Lenovo tablet felhasználók hozzáférhetnek a Lenovo Alkalmazás Bolthoz, ahol olyan népszerű alkalmazásokat vásárolhatnak meg, melyeket kifejezetten a Lenovo tabletek számára fejlesztettek.

Mivel egy üzleti táblagépről van szó, ezért a gyártó nagy hangsúlyt fektetett a kis- és középvállalatok, valamint nagyválallalatok igényeinek kielégítésére. Ilyen például a gépek együttes kezelése, legyen szó akár 500, vagy 1000 egységről. Ennek fényében a ThinkPad Tablet a következő lehetőségekkel kecsegtet:

- Érintésmentes telepítés– Nem szükséges fizikailag csatlakoztatni egy másik laptophoz a frissítések telepítéséért, az eszköz menedzseléséért. A felhasználók OTA frissítésen keresztül megkaphatják a vállalati beállításokat, biztonsági előírásokat.

- Jelszó integráció az Active Directory segítségével – Bejelentkezés egyszerűsítése

- Active Synch támogatás – Több eszköz egyidejű kezelését teszi elehetővé

- XML alapú IT Admin konfiguráció – Nem szükséges szerver használata vagy szolgáltatói támogatás. 

- Active Synch engedélyezése az eszköz irányításához – Az eszköz egyes funkcióinak kontrollálása biztonsági vagy adatvédelmi okokból. (pl. fényképezőgép, USB port vagy vezeték nélküli rádió letiltása)

A 16 GB-os ThinkPad Tablet WiFi-képes modellje szeptember végétől bruttó 139.900F-tól, a 32GB-os 3G-vel rendelkező modellje pedig várhatóan 179.900Ft-tól lesz elérhető a hazai forgalmazóknál.

A ThinkPad tablet 1 év szerviz garanciával kerül a piacra. Az alapgarancia opcionálisan 3 évre kiterjeszthető.

 

További infót a gyártó oldalán találsz a termékről.

 

*A készülékkel való személyes találkozásra a Lenovo DO Tour-on nyílt lehetőségünk, melynek helyszínén a termékek bemutatásán kívül a szórakozás sem maradt el: a résztvevőket az April Project, a Strokes, a Bad Boyz, MC DC és Varga Viktor műsora fogadta, a roadshow házigazdája pedig az Animal Cannibals együttes volt. 

Vissza