A Google közzétette az Android 4.0 forráskódját

Farkas Norman - 2011. november 15.

Az Android legújabb generációjának forráskódja immár elérhető a lelkes fejlesztők, fejlesztőcsapatok számára. Már csak idő kérdése, és megszületnek az Android Ice Cream Sandwich-re épülő „főzött” ROM-ok.

Valószínűleg a Cyanogenmod Team rukkol elő elsőként egy nem hivatalos, ICS alapokon nyugvó ROM-mal,de biztosra vehetjük, hogy a többi kompetens és szemfüles fejlesztő sem tétlenkedik sokáig.

Érdekes, hogy a keresőóriás egyúttal közzé tette a Honeycomb forráskódját is, s ezzel azért várt eddig, mert erre a tabletekre optimalizált rendszerre épül maga az Android 4.0 ICS. A Google szeretné, hogy a programozók inkább az ICS-csel való munkát részesítsék előnyben, s valószínűleg nem is fog csalódni, hiszen a Honeycomb már szinte „lejárt lemez”, a jelenlegi slágernek számító ICS pedig egy nagyon sokoldalú OS.

A közreadott forráskód kizárólag az Android 4.0 zászlóshajójával, a Galaxy Nexus mobillal kompatibilis, ezért véletlenül se próbálkozz a használatával, viszont a közeljövőben megszülető „főzött” ROM-ok valamelyike talán a te androidos mobilodon is elfut majd.

Vissza