Tegra 3 és Lenovo minőség - LePad K2

Farkas Norman - 2011. november 21.

Már idén sor kerülhet a Lenovo lélegzetelállító megjelenésű, négymagos Nvidia Tegra 3 processzorral szerelt táblagépének megjelenésére. Bár a készülék részletes specifikációját egyelőre homály fedi, azért néhány tulajdonságára már fény derült, sőt a kütyü benchmark teszteredményei is napvilágra kerültek.

A 10,1 hüvelykes tablet tehát az Nvidai Tegra 2-nél 2,6-szer gyorsabb Tegra 3 – alias Kal-El - processzorral érkezik. A lenti képről kiderül, hogy a készülék rendkívüli minőségérzetet és eleganciát sugalló szálcsiszolt hátlapján egy ujjlenyomat-olvasó is helyet kap, melyből arra következtethetünk, hogy üzleti eszközről van szó. Az Android Ice Cream Sandwich alapokon nyugvó gép – az Übergizmo forrásai szerint – a méggyorsabb működés érdekében DDR3 memóriával operál majd.

A LePad K2 GL Benchmarks-ban elért eredményit az alábbi táblázat szemlélteti. Nagyon meglepő, hogy az értékelés szerint a Tegra 3 az iPad 2 után kullog, s még csak nem is követi annyira szorosan.

Egy kicsit gyorsabb működést reméltünk az új chiptől, de van egy olyan érzésünk, hogy a Lenovo üdvöskéje nem okoz majd csalódást. A LePad K2 talán még ebben az évben landol a piacon. Te is kíváncsi vagy rá?

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza