Creative Cloud szolgáltatást indít az Adobe

forrás Prim Online - 2012. április 23.

Az Adobe bemutatta az Adobe Creative Cloud szolgáltatást, mely a kreatív alkotások elkészítésének, megosztásának és eljuttatásának központi eleme, amely a hatékony Adobe Creative Suite 6 szoftverekre, és az iparág meghatározó tervezési, webes, videó és digitális képalkotási eszközeit kínálja.

Az Adobe Creative Cloud legfontosabb jellemzői
·    A Creative Cloud szolgáltatásra előfizető felhasználók letölthetik és telepíthetik az Adobe CS6 ma bejelentett összes új alkalmazását, valamint a két új HTML5-alapú terméket, az Adobe Muse és az Adobe Edge Preview szoftvert. 
·    A Creative Cloud az Adobe kreatív táblagépalkalmazásait, például a Photoshop Touch szoftvert is integrálja a mindennapi munkába – szinkronizálja és a felhőben tárolja a fájlokat, amelyek így könnyen megoszthatók és elérhetők bármilyen készülékről.
·    A Creative Cloud tagsággal rendelkezők könnyedén készíthetnek mobilalkalmazásokat az iOS és Android áruházakba, valamint közzétehetik, kezelhetik és üzemeltethetik webhelyeiket.
·    Az Adobe Creative Cloud tagjai még azelőtt hozzáférnek a frissítésekhez – beleértve a CS új, különálló termékszolgáltatásait –, hogy azok egy jelentős frissítés részeként megjelennének, valamint a folyamatosan megjelenő új termékeket szolgáltatásokat is használhatják.
·    Az Adobe Creative Cloud tagság ára éves szerződés esetén havi 47,99 eur.

A Creative Suite 6 és innovatív HTML5 eszközök képezik az Adobe Creative Cloud alapját
·    A CS6 az iparágban meghatározó szoftverek kiadásait tartalmazza, például az Adobe Photoshop CS6, az Adobe InDesign CS6, az Adobe Illustrator CS6, az Adobe Dreamweaver CS6, az Adobe Premiere Pro CS6, az Adobe After Effects CS6, az Adobe Flash Professional CS6 terméket és további szoftvereket..  A Creative Cloud tagsággal a felhasználók mind a 14 ma bejelentett új Adobe Creative Suite 6 alkalmazást letölthetik és telepíthetik. 
·    A Creative Cloud tagság hozzáférést biztosít továbbá az Adobe Muse és az Adobe Edge Preview HTML5 tervező- és fejlesztőeszközökhöz, amelyek az Adobe legújabb webes szabványok iránti elkötelezettségét bizonyítják.

A Creative Cloud összekapcsolja az Adobe Touch Apps alkalmazásokat a CS6 asztali eszközeivel

·    Az Adobe Creative Cloud integrálja az Adobe kreatív érintőképernyős eszközeit a CS6 asztali alkalmazásaival.
·    Az Adobe Touch Apps alkalmazások a professzionális kreatív megoldásokat a táblagépekre is kiterjesztik, és a kreatív folyamat több területét lefedik: a képszerkesztést, az ötletelést, a vázlatok és inspirációs tablók készítését, a webhelyek és mobilalkalmazások prototípusainak elkészítését és a kész munka bemutatását. 
·    A Photoshop Touch és az Adobe Ideas már nagy népszerűségre tett szert iPad készülékeken és az Android rendszert futtató táblagépeken.  Három további, az Android rendszeren már elérhető eszköz hamarosan az iPad készülékeken is megjelenik: az Adobe Collage, az Adobe Debut és az Adobe Proto. 
·    Az új Adobe Creative Cloud Connection asztali alkalmazás a fájlok szinkronizálását, megosztását és tárolását teszi lehetővé mobil és asztali platformokon. 
·    A Creative Cloud-tagság akár 20 GB tárhelyet biztosít, és hamarosan lehetőség nyílik további tárhely vásárlására. 

A Creative Cloud közzétételi szolgáltatásaival egyszerűbben hozhatók létre webhelyek és alkalmazások
·    A Creative Cloud szolgáltatásai a jövőben alkalmasak lesznek alkalmazások, magazinok és kiadványok iPad és iPhone készülékeken, illetve Android rendszert futtató eszközökön való közzétételére. 
·    A tagok hozzáféréssel rendelkeznek a webalapú Adobe Typekit betűtípustárhoz, amely áttörést jelentett a valódi betűtípusok webhelyeken történő használatában, és vezető műhelyek több mint 700 betűtípusát biztosítja.
·    Az Adobe Creative Cloud tagság részét képező új, webes üzemeltetési szolgáltatásokkal a felhasználók világszerte egyszerűen hozhatnak létre és üzemeltethetnek hatásos webhelyeket.  Az Adobe Muse, a Typekit és a webes üzemeltetési szolgáltatások közötti integráció támogatásával egyszerűbbé válik a lenyűgöző webhelyek létrehozásának munkafolyamata.

A tagok folyamatosan hozzájutnak az új alkalmazásokhoz, szolgáltatásokhoz és funkciókhoz

A Creative Cloud tagjai a Creative Suite alkalmazások frissítése mellett a folyamatosan megjelenő új termékeket szolgáltatásokat is használhatják.  Az Adobe Creative Cloud keretében hamarosan elérhetővé válnak a következő szoftverek és szolgáltatások:
·    Adobe Photoshop Lightroom 4, amely asztali szoftverként a fotózástól a egészen a kész fényképig segíti a folyamatot; az Adobe Edge HTML5 fejlesztőeszköz első teljes kiadása; valamint az iPad készülékeken elérhető digitális magazinok technológiáját biztosító Digital Publishing Suite (Single Edition) csomag.
·    Az Adobe Creative Cloud képzési, támogatási, illetve a világ kreatív szakemberei között tartalmas kapcsolatokat építő közösségi szolgáltatásokkal is gyarapodik.

Árak és elérhetőség
Az Adobe Creative Suite 6 termékek és az Adobe Creative Cloud megjelenése 30 napon belül várható, és már előrendelhetők. Az Adobe Creative Cloud tagság 36 ország ügyfelei számára, számos nyelven lesz elérhető. A Creative Cloud tagsági díja egyéni előfizetőknek havonta 47,99 EUR éves tagság esetén, míg havonta megújított tagság havidíja 71,99 EUR. Egyszeri bevezető ajánlat keretében a CS3, CS4, CS5 és CS5.5 termékeket korábban megvásároló egyéni ügyfelek havonta 29,99 amerikai dollárért érhetik el a szolgáltatást. További információk: www.adobe.com/go/creativecloud.

Vissza