Xperia tipo dual: újabb két SIM kártyás Android

Farkas Norman - 2012. június 13.

Egyre nő a dual SIM-es okostelefonok száma, ezúttal a Sony rukkolt elő egy két hálózat kezelésére alkalmas készülékkel. Az Xperia tipo dual a japán gyártó első kétkártyás okossága.

Az Xperia tipo dual ugyan nem egy teljesítmény bajnok, viszont pofás külseje és dual SIM-es mivolta ígéretessé teheti. A harmadik negyedévben megjelenő mobilból készül egyetlen SIM befogadására alkalmas változat is, melyet valószínűleg kedvező ára miatt keresnek majd a júzerek.

A 103 x 57 x 13 milliméteres és 99 grammos, belépő szintet képviselő kütyü 3,2 hüvelykes 480 x 320 pixel felbontású TFT érintőképernyőt, 800MHz-es Qualcomm processzort, 3GB - microSD-vel bővíthető - belső tárhelyet, valamint 3,2 megapixeles, LED villanót nélkülöző kamerát, HSPA adatátviteli képességet és WLAN modult tudhat magáénak. Az Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszerű telefon energiaellátásáért egy viszonylag izmos, 1500mAh kapacitású akkumulátor felel.

UPDATE: A készülékről kiderült, hogy nem is annyira kétkártyás, mint amennyire annak tűnik, ugyanis a két kártya közül mindig csak az egyiket tudja aktívan használni, a hálózatok között pedig egy gombbal válthat a felhasználó. Ez a megoldás közel sem olyan praktikus, mint a két SIM egyidejű kezelésére alkalmas telefonoké.

Kulcsszavak: Sony, Dual SIM
Vissza