Tölt, térerőt növel és világít a Vodafone napelemes "túlélőesernyője"

Farkas Norman - 2012. június 15.

Antennát és zseblámpát is tartalmazó, napelemes esernyővel rukkolt elő a Vodafone, mely rengeteg esetben kihúzhatja tulajdonosát a pácból. A Booster Brolly névre keresztelt eszköz akár 3 óra alatt képes feltölteni lemerült mobiltelefonunkat.

A Vodafone bemutatta a Booster Brolly-t, melyet az UCL (University College London) kutatója, Dr. Kenneth Tong fejlesztett ki. A rendkívül praktikus kütyü lényegében egy napernyő, illetve esernyő, mely egyrészt strapabíró a karbonszálas merevítés jóvoltából, másrészt igen sokoldalú, hiszen a klasszikus funkciók (esőtől és tűző napsütéstől való védelem) mellett a telefonunk töltésére és a térerő növelésére is lehetőséget nyújt, sőt elemlámpaként is használható.

Az eszköz felszínén 12 felxibilis napelem található, melyeknek köszönhetően akár három óra alatt teljesen feltölthetjük az energiára éhes mobiltelefonunkat USB porton keresztül. Ez már önmagában is érdekes, ám a Booster Brolly a tetején elhelyezett antenna segítségével akár a 3G jelerősség vezeték nélküli felerősítésére is képes. A 800 grammos készülék fogantyújába egy LED-es elemlámpát is integráltak, így a sötétben is segítségünkre lehet.

Egyelőre sajnos nem tudni, hogy pontosan hol, mikor és milyen áron kerül forgalomba a multi funkciós esernyő, de az biztos, hogy sok felhasználó örül majd neki.

 

[Forrás: Übergizmo]

 

Vissza