Új arculat, új tervek az MTVA köreiben

Tóth Bálint - 2012. július 24.

Az MTVA a mai napon jelentette be a teljes arculatváltással járó új elképzeléseit a jövőről. "A közmédia új arculata a rend, a kiszámíthatóság és az együttműködés korszakának kezdete is" - mondta Böröcz István, a közmédiát irányító vagyonkezelő alap vezérigazgatója.

"Új grafikai elemekkel jelentkezik a közmédia az olimpia kezdetére. Olyan rendszerrel, amelyben nem csupán jelek vannak, hanem egyben filozófia, kulturális érétékválasztás is. Az arculatot egy letisztult képi világ jellemzi, amely a természetből indul és mindennapjainkból is merít. A négy őselem - a tűz, a víz, a föld, a levegő - vagyis az élet jelenik meg a szimbólumokban."

A mai sajtótájékoztatóján az MTVA bemutatta a szervezetinek szánt új logókat, melyeket a természet és a négy őselem ihletett. A rendezvényen résztvevő kollégák - hogy közel kerülhessenek a természethez - mind-mind kaptak egy-egy élő halat, amit a "nagy akvárium-leleplezést" követően "visszaengedhettünk" élőhelyére, ahol aztán a permormansz ideje alatt csoportosan úszkálhattak.

A lila fénnyel megvilágított sötét stúdió az új logó alapja, azaz egy kör leleplezése után kivilágosodott, majd Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója rövid beszédében bemutatta az új logókat (melyek nem mellesleg másfél éves előkészítő munka eredményei) és elmondta, hogy a közmédia egyre inkább közösségi médiává szeretne átalakulni, azaz mostantól a nézők és hallgatók aktív részesei lesznek a műsorszolgáltatásnak. Részleteket nem árult el a tervekből, de reméljük, hogy sikerül a célként kitűzött fejlődés.

Böröcz István emlékeztetett arra, hogy az öt nagy szervezet, vagyis az MTVA, a Magyar Távirati Iroda (MTI), a Magyar Televízió (MTV), a Duna TV és a Magyar Rádió integrálásával Magyarország legnagyobb médiaportfoliója jött létre. A közmédia ezután olyan lehetőségeket is kutat, amelyeket média nem vagy csak alig alkalmazott a közönsége szolgálatára - mondta.

Várjuk tehát, hogy mi lesz a pénteken bekövetkező arculatváltás melletti fejlődés, milyen tervekkel, koncepcióval áll elő a közmédia, mellyel aktív részesei lehetünk a tartalom- és műsorszolgáltatásnak.

Apró részlet, de örülök, hogy annyira precízen sikerült megszervezni az eseményt, hogy az épületbe való belépéskor még midenhol az eddigi logó és arculat fogadott, kifelé viszont már az új logók, és a bejárat melletti "cégtábla" is megkapta az új arculatot.

Kulcsszavak: MTVA, MTV
Vissza