Elárulja a sunnyogó betegeket a mikrocsipes pirula

Kütyü Magazin - 2012. augusztus 7.

Sok gyógykezelés mit sem ér, ha nem szedjük rendszeresen a felírt gyógyszert. A közelmúltban engedélyezték a mikrocsipet rejtő pirulát, mely segít elkerülni, hogy szimpla feledékenységük miatt maradjunk betegek, ugyanis "szól" az orvosnak, ha kihagytunk egy dózist.

Megkapta az amerikai FDA (Food and Drug Administration) engedélyét a Proteus Digital Health által kifejlesztett mikrocsipes gyógyszer, mely biztosítja, hogy a betegek rendszeresen szedjék orvosságukat a sikeres gyógykezelés, illetve a mielőbbi gyógyulás érdekében.

Hogyan működik? A gyógyszerben található, magnéziumból, szilíciumból és rézből álló  szenzor a gyomorsavval érintkezve aktiválódik, jelet küld egy külső eszközre, majd teljesen lebomlik. A külső eszköz felfogja, átalakítja, majd továbbítja az orvos okostelefonjára a jelet, ami biztosítja őt afelől, hogy a betege bevette az orvosságot. Ezzel az egyszerű és ártalmatlan, ám kissé szokatlan megoldással biztosítható, hogy a páciensek pontosan szedjék gyógyszerüket, s ne kelljen feledékenységük, vagy "huncutságuk" miatt a tovább küzdeniük a betegségükkel, mint szükséges.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor kerülnek bevezetésre a futurisztikus kapszulák, de várhatóan egy kicsit drágábbak lesznek mikrocsip nélküli társaiknál.

Mit gondolsz, sok ember gyógyulását segítheti a miszenzorral felszerelt gyógyszer?

 

[Forrás: Engadget]

 

Vissza