X-5 - szuperzoomos digitális fényképező a Pentaxtól

Czipperer Dia - 2012. augusztus 23.

A design a régi időkbe repít vissza, a technológia azonban a modern, digitális kor igényeihez igazodik. A Pentax X-5 egy hasznos társ lehet, ha élményeidet jó minőségben szeretnéd megörökíteni. Lássuk mit is tud ez a masina!

Az X-5-öt 16 megapixeles, hátsó megvilágítású CMOS érzékelővel szerelték fel, valamint szuper telefotó zoom objektív (DSLR), 26-szoros optikai zoom és 3 inches, dönthető LCD kijelző gondoskodik a képi élményről. Nagyon jó makroképeket készíthetünk vele: akár 0,4 inchre (1cm-re) a lencsétől megörökíthetjük a pillanatokat.

Gyenge fény esetén használhatjuk a kézi éjszakai módot, amely több képet készít egyszerre a feldolgozás előtt, és ezekből alakít ki egy végsőt, alacsonyabb képzajjal, mint az egyes fotóknál.

Videó módban 1080p HD felvételt készíthetünk vele, és 10 képkocka per másodperces sorozatfelvételt tesz lehetővé.

A gép rázkódását hármas Shake Reduction (SR) rendszer kompenzálja fényképezés és videózás közben is.

A fényképező Eye-Fi wireless LAN SD memóriakártyával működik, töltéséhez pedig  AA elemek szükségesek, ami nem éppen előnyként hozható fel, azonban az ára nagyon barátságos (280 $, azaz körülbelül 63 ezer forint). A gépet szeptembertől forgalmazzák az Egyesült Államokban.



[Forrás: Übergizmo, Engadget]

Vissza