Galaxy Note II - A méltó utód

Farkas Norman - 2012. augusztus 30.

Tegnap este hivatalosan bemutatkozott a Samsung új táblagép-okosteledon hibridje, a Galaxy Note II. Az újdonság minden téren felnőtt a kor elvárásaihoz, így kijelenthetjük, hogy a tavaly szinte ugyanekkor bemutatott Galaxy Note méltó utódját köszönthetjük személyében.

Már nagyon vártuk a Galaxy Note II bemutatóját, hiszen a korábbi pletykák alapján az év egyik legütősebb modelljének ígérkezett. Tegnap kiderült, hogy a mendemondák igaznak bizonyultak, tehát a Note II-vel igen magasra tette a mércét a dél-koreai óriás. Lássuk a részleteket!

A Galaxy Note II elsősorban méretét, kijelzőjét és processzorát tekintve mutat nagy fejlődést az elődhöz képest. A 180 grammos és 151,1 x 80,5 x 9,4 milliméteres készülék vékonyabb és keskenyebb az első Note-nál, viszont hosszabb lett. A masina előlapján egy Gorilla Glass 2-vel védett, 5,5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású (HD) érintőképernyő terül el, mely 0,2 hüvelykel nagyobb az elődénél, továbbá felbontása is lekörözi azt. A motorháztető alatt egy négymagos, 1,6GHz órajelű Exynos 4412 processzor teljesít szolgálatot, melyet Mali-400MP grafikus gyorsító, 2GB RAM és - változattól függően - 16, 32, vagy 64GB belső tárhely egészít ki. Könnyen el tudjuk képzelni, hogy ez a bivalyerős hardver mennyivel gyorsabb, mint a tavalyi Note 1,4GHz-es, kétmagos processzora, amihez 1GB RAM társul.

 

A Note II természetesen mindent tartalmaz, ami egy mai csúcsmodellben elvárt: NFC, GPS, Bluetooth és WiFi modul, 21Mbps sebességű letöltést lehetővé tévő HSPA adatátviteli képesség, valamint LTE modem is került bele, bár ez utóbbi jelenléte régiónként változik. A készülék képalkotási képességeiről egy 2 megapixeles előlapi- és egy 8 megapixeles hátlapi kamera gondoskodik, utóbbi 1080p Full HD videók rögzítésére is alkalmas, működését LED villanó segíti, ha szükséges.

Jó hír, hogy a Note II energiaellátásáról egy 3100mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, amely még fokozott használat mellett is kielégítő üzemidőt ígér. Ugyancsak pozitív, hogy az eszköz Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszerrel kerül forgalomba, így a leendő vásárlók nem a legújabb frissítésre várva kezdhetik meg szerzeményük használatot. Apropo használat: a Galaxy Note II rengeteg extra szoftverrel érkezik, melyek zöme az 1024 nyomásponttal operáló S Pen stylus kiaknázását szolgálja. A Quick Commands nevű szolgáltatás segítségével például különböző, a tollal végzett gesztusokkal irányíthatjuk a készüléket, illetve érhetünk el bizonyos funkciókat.

Sajnos egyelőre titok, hogy pontosan mennyibe fog kerülni a készülék, de az már biztos, hogy október folyamán landol a piacon, szürke és fehér színben.

 

 

 

 

Kulcsszavak: Samsung, Galaxy, Note, Note II
Vissza