Jönnek a nyolcmagos processzorral szerelt mobilok

Farkas Norman - 2012. november 23.

A friss hírek szerint olyan processzoron dolgozik a Samsung, mely az ARM big.LITTLE technológiájának keretében négy Cortex-A15 és négy Cortex-A7 magot tartalmaz. Az így kapott nyolcmagos CPU brutális teljesítményt ígér, s az alacsony fogyasztású Cortex-A7 magok jóvoltából nem kell búcsút  vennünk a hosszú üzemidőtől sem.

Az EETimes értesülései szerint a négy Cortex-A15 magot tartalmazó Exynos 5450 processzorral felvértezett Galaxy S IV után olyan modellekkel rukkolhat elő a Samsung, melyekben az ARM big.LITTLE technológiája érvényesül.

A big.LITTLE technológia lényege, hogy minden fő processzormaghoz egy kisebb fogyasztású és alacsonyabb órajelű kiegészítő mag tartozik, így a kiemelkedő sebesség, a gördülékeny multitasking és a hosszú üzemidő egyaránt biztosítható.

A Samsung első big.LITTLE technológián alapuló processzorában a négy 1,8GHz-es Cortex-A15 magot négy 28 nanométeres gyártástechnológiával készülő, 1,2GHz-es Cortex-A7 mag fogja kiegészíteni. A Cortex-A7 magok mellé 2MB méretű  gyorsítótár kerül.



 

[Forrás: Engadget]

Kulcsszavak: Samsung, ARM, CPU Tech, 8-core
Vissza