iRiver – első lépés a táblagéppiacon

Czipperer Dia - 2013. február 19.

Az iRiver bemutatta első Android Jelly Bean táblagépét, a WOWtabot. A dél-koreai gyártó leginkább multimédia eszközeiről ismert.

Az iRiver első táblagépe funkciót illetően akár a Nexus 7 klónja is lehetne, specifikációi és megjelenése tekintetében is. Egy fontos különbség azonban már első ránézésre szembetűnik: a kamera elhelyezkedése. A Nexus 7 esetében (álló pozícióban vizsgálva) a készülék tetején, középen helyezkedik el, míg a WOWtabnál a jobb alsó sarokban található. De talán nem is érdemes ennyire elvesznünk a részletekben, nézzük, valóban találó-e a „klón” jelző.

A készülék a Nexus 7-hez hasonlóan Android Jelly Bean operációs rendszerrel fut, és 7 hüvelykes, 1280x800 pixeles IPS kijelzővel rendelkezik. Méreteit tekintve is hajaz vetélytársára: 194 x 122 x 10.6 mm.

Wi-Fi (802.11 b/g/n), Bluetooth 4.0, GPS is helyet kapott benne. A kamera szempontjából azonban előnyt élvez, ugyanis 2 megapixeles előlapi kamerával rendelkezik – a Nexus 7 viszont csak 1,2 megapixellel büszkélkedhet.


Négymagos, 1.2 GHz-es Nvidia Tegra 3 processzor hajtja a készüléket, 1GB RAM-mal , 16 GB belső memóriával rendelkezik és 4000 mAh-es akkumulátorral szerelték fel. A készülék Micro SD kártyával bővíthető: ez a funkció a Nexus 7-ből viszont hiányzik.

Dél-Koreában február 21-én ismerheti meg a nagyközönség a WOWtabot (átszámítva körülbelül 55 ezer forintos áron), arról azonban nem szólnak a hírek, hogy még hol lesz elérhető a jövőben. Nagy esély van rá, hogy a már sokak által „Nexus klónként” definiált táblagép a dél-koreaiaknak szolgál majd alternatívaként.

Szerinted mennyire illik rá a jelző? Bővebben a Nexus 7-ről itt olvashatsz.

Forrás: Unviredview, Übergizmo

Kulcsszavak: táblagép, iriver, Nexus 7
Vissza