Megvannak a Microsoft Imagine Cup győztesei

Kütyü Magazin - 2013. július 12.

A Microsoft kihirdette a világ egyik legrangosabb technológiai diákversenyének, a 11. alkalommal megrendezett Microsoft Imagine Cup-nak a győzteseit. A megmérettetésen fiatal fejlesztők és jövendőbeli vállalkozók vettek részt projektjeikkel.

Az országos fordulók és az online selejtezők után 71 ország 87 diákcsapata mérkőzött meg a nemzetközi döntőben. A résztvevő nyertes csapatoknak a Microsoft 1 millió dollárt meghaladó értékben osztott ki pénz- és egyéb jutalmakat az egy éven át zajló megmérettetésben. 

Hihetetlenül inspiráló érzés a világ legokosabb fiataljaival egy levegőt szívni. Biztos vagyok benne, hogy az elmúlt napokban megismerhettem az elkövetkező évtizedek legjobb tudósait, kutatóit, fejlesztőit, akik valóban képesek lesznek jobb és szórakoztatóbb hellyé tenni a világot, amiben élünk!” – mondta el Grósz Judit, a Microsoft Magyarország új technológiák meghonosításáért felelős igazgatója.

„Sajnos nem nyertünk a nyelvtanulást megkönnyítő LearnInvisible alkalmazásunkkal, de ennek ellenére kizárólag pozitív érzésekkel távozunk az Imagine Cup döntőjéről. Rengeteg olyan projektet ismerhettünk meg az egészségügy, az energiatakarékosság, a környezetvédelem vagy az oktatás területéről, amelyek milliók életét tehetik könnyebbé. Őszintén kívánom, hogy ezek közül minél többel fogok találkozni a következő években!” – mondta el Bodor Adri, a PlanB Labs csapat tagja.

Az idei győztes ötletek spektruma a hordozható – és ezáltal a gyorsabb beavatkozás miatt életmentő fontosságú –, vércsoport-mérő eszköztől a lidércfényre építő mobiljátékon át a játékos kvízekkel és rejtvényekkel operáló turisztikai mobilalkalmazásokig terjedt. 

Az Imagine Cup idei nyertesei: 

 

Innováció

  • Első helyezett, 50,000 $: Team Colinked, Egyesült Királyság, projekt: SoundSYNK
  • Második helyezett, 10,000 $: Team DORA, Szlovénia, projekt: DORA
  • Harmadik helyezett, 5,000 $: Team MYRA, Thaiföld, projekt: SkyPACS

 

Játék

 

World Citizenship:

 

Az Imagine Cup Challenge nyertesei:

Idén az Imagine Cup-on három, kizárólag online fordulókat tartalmazó kategóriában is indulhattak a diákok. A feladatok megoldása során a tanulással vagy alkalmazásfejlesztéssel kapcsolatos projekteket Windows Azure-ban, Windows Phone-on vagy Windows 8-ban kellett elkészíteniük. 

 

Windows Azure Challenge:

  • Első helyezett, 10,000 $: Team Y-Nots, India, projekt: Zoik It!
  • Második helyezett, 5,000 $: Team nlife, Ukrajna, projekt: onQuests
  • Harmadik helyezett, 3,000 $: Team LetssGo, Kína, projekt: Get & Put

 

Windows Phone Challenge:

  • Első helyezett, 10,000 $: Team vSoft Studio, Szingapúr, projekt: Speak Reminder
  • Második helyezett, 5,000 $: Team WeRule, Lengyelország, projekt: Modern Drug Test
  • Harmadik helyezett, 3,000 $: Team front, Lengyelország, projekt: Cope

 

Windows 8 Apps Challenge:                                                                                             

 

Imagine Cup 2014

2014-ben az Imagine Cup a Microsoft központjában, Redmondban lesz. 

Kulcsszavak: Microsoft Imagine Cup
Vissza