Windows Phone App Studio – alkalmazásfejlesztés böngészőben

Czipperer Dia - 2013. augusztus 8.

Kedden jelentette be a Microsoft új, mobilalkalmazás-fejlesztő felületét, amely nem igényel különösebb szakmai ismereteket, csupán Microsoft fiókot és némi fantáziát.

Bárki készíthet ezentúl, kódolás nélkül Windows Phone alkalmazást a Microsoft web alapú eszközével, a Windows Phone App Studióval, amely teljesen ingyenes, ugyan még csak a béta verzió érhető el.

Ám lehet, hogy sokak számára elriasztóan hat, hogy a program IE10-re van optimalizálva, és sajnos az egyszerűbb jelen esetben úgy tűnik, sajnos nem több: a szoftverben korlátozott lehetőségekkel találkozunk.

Na, nézzük akkor, hogy is működik! Kezdésnek ki kell választani egy Microsoft sablont, ezek különféle, ám adott beépítési lehetőségeket foglalnak magukban. Ezek persze testreszabhatók, változtathatók a színek, képeket tölthetünk fel stb.

Tehát az elkészült alkalmazások inkább csak egy bizonyos célra használhatók, nem kifejezetten bonyolult applikációkról van tehát szó. Például, ha van egy kedvenc éttermünk, elkészíthetjük saját alkalmazását, ahol elérhető az étlap, képet, információk.

A Microsoft szakemberei azt javasolják, a készítők próbálják ki az alkalmazást, mielőtt mások számára is elérhetővé teszik. Ezt úgy kivitelezhetik, hogy a fejlesztők egy regisztrált telefonhoz teljes jogosultságot kapnak, így azon kipróbálhatják az élesítés előtt. Ahhoz azonban, hogy az elkészült appokat élesíteni tudják, létre kell hozni egy Dev Center fiókot, amelynek akciós ára (augusztus 26-ig) 19 dollár év évre. Ennek előnye még, hogy itt már 3 telefonon akár 10 alkalmazást is tesztelhetnek.

 

Forrás: Mashable.com, TheNextWeb.com

Vissza