Kezd összeolvadni a Google és a Waze

Czipperer Dia - 2013. augusztus 21.

Már a felhasználók is élvezhetika Google Maps és a Waze összeolvadásának első jelét. Megújult a Goggle Maps, melynek első változata Androidon és iOS-en debütált, valamint a Waze alkalmazása térképpel bővült.

A Google nemrég felvásárolta a Waze-t, így a közösségi navigációs alkalmazáselőnyeit is élvezhetik ezentúl a Google felhasználók. Ebnek első elemként a térkép funkció újult meg, ahol már megtalálható a Waze funkció.

Hogy mit is jelent mindez? Sokkal több információt, ugyanis ezentúl nem csupán sima útviszonyok szerint tervezhetjük utunkat, hanem minden balesetet, útlezárást és építkezést jelez számunkra a térkép.

Ez a folyamat oda-vissza működik, vagyis a Waze userek számára is elérhető lesz a Maps. Ezzel nem csak percről percre értesülhetünk az útviszonyokról, hanem mindehhez egy interaktív térkép is társul.

 

 

Mindkét szolgáltatás gazdag táborral rendelkezik, és a felvásárlás után további gyarapodás várható, hiszen a két szolgáltatás egységesítése kimondottan jó lépés volt. Bár több cég is érdeklődött az izraeli startup iránt, leginkább a Google tudja kiaknázni a Waze-ben rejlő potenciált.

 

Forrás: AllThingsD.com

Vissza