Omate TrueSmart – a strapabíró okosóra [Videó]

Farkas Norman - 2013. augusztus 23.

Egy Kickstarter projekt képében bukkant fel a világ első IP67 tanúsítvánnyal rendelkező, azaz víz- és porálló okos karórája, az Omate TrueSmart. A kütyü további érdekessége, hogy nemcsak kiegészítőként használható, hanem okostelefon nélkül, önállóan is megállja a helyét a beépített SIM foglalatának köszönhetően.

Újabb érdekes Kickstarter projekt startolt el az Omate TrueSmart okos karóra „személyében”. A kütyü a közösség ereje, pontosabban pénze révén biztosan piacra kerül, ugyanis sikerült összegyűjteni a fejlesztők által kitűzött 100 ezer dollárt, sőt immár cirka két és félszer ekkora összeg lapul a kalapban.

 

 

A támogatók lelkesedése nem véletlen, ugyanis az Omate TrueSmart a világ első IP67 tanúsítvánnyal bíró okos karórája, amely ennek megfelelően lazán túlél fél órát egy méter mély vízben és por sem kerülhet bele. További érdekesség, hogy az Android 4.2.2 Jelly Bean rendszer köré épülő készülék egy önálló eszköz, tehát nem csak okostelefonunk kiegészítőjeként használhatjuk, hanem akár helyettesíthetjük is azt vele a beépített SIM foglalat jóvoltából.

 

 

Az óra meghajtásáért egy 1,3GHz-es, kétmagos Cortex-A7 processzor felel, amit 512MB RAM, 4GB bővíthető belső tárhely, 5 megapixeles kamera, Bluetooth (4.0), GPS és Wi-Fi modul, valamint HSPA modem egészít ki. Az akár 100 óráig terjedő készenléti időről egy 600mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik. Az Omate TrueSmart előlapján egy 1,54 hüvelykes, 240 x 240 pixel felbontású kapacitív érintőképernyő terül el, melyen a fent említett Android rendszer Omate UI kezelőfelülettel ellátott kiadása fogad bennünket.

 

 

A rendkívül sokoldalú masina (a felhasználási lehetőségeit remekül szemlélteti az alábbi videó) első szállítmányai októberben vagy novemberben érkeznek meg azokhoz a támogatókhoz, akik legalább 179 dollárral járultak hozzá a projekthez.

Ha az Omate TrueSmart felkeltette az érdeklődésedet, látogasd meg a Kickstarter hozzá kapcsolódó oldalát!

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza