Tikker: egy óra, ami számolja az életed

Czipperer Dia - 2013. október 7.

A Tikker digitális karóra nem csupán az aktuális időt mutatja viselőjének. A Kickstarteren indult kezdeményezés célja ijesztőnak tűnik: kiszámolja, mennyi van még hátra az ember életéből.

A Tikker karóra megmondja neked, mennyi van még hátra az életedből. Mutatja az évek, hónapok és napok számát, alatta lévő sorban pedig az órák, percek és másodpercek számát. Természetesen a rendes karóra funkció is megtalálható rajta: az alján az aktuális időt is mutatja.

A nem mindennapi találmány a Kickstarteren keresi a támogatókat. A különleges karóra úgy jósolja meg a maradék időt, hogy a viselőjének egy személyes kérdőívet kell kitöltenie a kórtörténetére vonatkozóan, és a kapott eredményből kivonva az illető korát kijön, hány éve van még hátra, és a visszaszámlálás kezdetét veszi.

A kérdőív a karórával együtt érkezik „About Time” néven, amely segít meghatározni a várható élettartamot. A feltalálók célja az elsőre talán morbidnak tűnő ötlettel, hogy az emberek ne pazarolják az idejüket életükben.

A fejlesztés több mint két évig zajlott, és most a Kickstarteren toborozza a támogatókat. Eddig több mint 3000 dollárt sikerült összekalapolniuk, és november 1-ig még keresik az adományozókat. Akik legalább 39 dollárral támogatják a kedeményezést, áprilisig kapnak egy Tikker órát.

 

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza