Gyorsabb vezetékmentes töltés a Sony új technológiájával

Farkas Norman - 2013. október 21.

A japán gyártó új technológiája révén akár egy óra alatt feltölthetjük okostelefonunk akkumulátorát kényelmesen, vezeték nélkül. Így elfelejthetjük a vezetékmentes töltés legnagyobb hátrányát: a visszafogott energiaátvitelt.

A Sony kifejlesztett egy új, hatékonyabb vezetékmentes töltési technológiát, mely révén a kétszer több energiát (10-15 wattot) vesz fel az akkumulátor a töltési folyamat során, mint a jelenleg elérhető megoldások esetében. Ennek köszönhetően akár egyetlen óra leforgása alatt teljesen felölthető a kényelmes vezetékmentes módszerrel egy okostelefon.

A gyors töltési technológiák esetében az akkumulátor túlmelegedése a legfontosabb és leggyakrabban előforduló probléma. Ezt a Sony úgynevezett vezérlő chipekkel oldja meg, melyek a következő generációs Qi szabványú vezetékmentes töltőkbe és az okostelefonokba építve lehetővé teszik a hőtermelés fokozott ellenőrzését és megfelelő szinten tartását.

A japán gyártó 2014 második felében fogja először bevetni a technológiát (természetesen saját eszközeiben), szóval a szupergyorsan és kényelmesen tölthető Sony mobilokra még viszonylag sokat kell várnunk.

 



 

 

[Forrás: Engadget]

Vissza