Régi iPhone-ok kreatív, környezettudatos felhasználása [Videó]

Czipperer Dia - 2013. november 18.

Az újrahasznosítás nagyon fontos, hiszen a legtöbb ma használatos eszköz nehézfémeket és veszélyes anyagokat tartalmaz. Az iPhone javítócég, a Twice Used azonban megtalálta a módját a kreatív újrahasznosításnak.

Nem is gondolnánk, milyen kreatív módon lehet újrahasznosítani a régi, nem használt iPhone alkatrészeket. Attól, hogy már az eredeti rendeltetésüknek nem felelnek meg, még érdemes újragondolt formában valami maradandót alkotni belőle.

Sok iPhone kijelző hibásodott már meg, melyeket nem tudtak valamilyen oknál fogva kijavítani, így a kukában landoltak. Pedig igazi dizájntermék válhat belőlük, és nem is akármilyen, csak elő kell venni a fantáziánkat. (lásd a képeken).

A Twice Used egyik dolgozója, Chris Koerner meg is tette ezt, és máris támadtak kreatívnál kreatívabb ötletei: ahelyett, hogy kidobta volna ezeket, összegyűjtötte és különféle tárgyakat alkotott belőle, mint például dohányzóasztal, óra, fotókeret stb. Mindegyik tárgy Albamában készült, ahol a Twice Used található.

A kezdeményezés a Kickstarteren is helyett kapott, ahol lehet támogatni a nem mindennapi ötletet. December 18-ig lehet a kezdeményezés mellé állni.

A vállalat már több mint három éve javít meghibásodott iPhone készülékeket, és tavaly óta foglalkozik telefon kijelzők újrahasznosítással, melyeket nem tudnak megjavítani.

Íme egy videó a kezdeményezésről!

 

 

 

Forrás: Gizmodo.com

Vissza