Sajtófotón a Tizen rendszerű Samsung ZEQ 9000

Farkas Norman - 2014. január 28.

Felbukkant egy sajtókép az első Tizen OS köré épülő okostelefonról. A ZEQ 9000 névre keresztelt újdonság valószínűleg már élőben is megcsodálható lesz a közelgő Mobile World Congress során.

A Samsung és az Intel közös fejlesztésű operációs rendszere, a Tizen OS széles körben elterjedhet a jövőben, hiszen nem csak mobil eszközök, hanem háztartási gépek és gépjárművek fedélzetén is jó szolgálatot teljesít. A platform megjelenésére azonban még várnunk kell: a Samsung nemrég adott hírt az első, 2014 első felére várt Tizen készülékek csúszásáról.

A későbbi premier ellenére már a február végén megrendezésre kerülő Mobile World Congress során megismerkedhet a nagyközönség a rendszer egy-egy képviselőjével. Ezek egyike az alábbi sajtóképen pózoló ZEQ 9000, melynek személyében az első Tizen mobilt üdvözölhetjük.

Az előzetes, nem megerősített infók szerint a műanyag burkolattal megáldott készülék működéséről egy Snapdragon 800 processzor gondoskodik, előlapján pedig egy 4,8 hüvelykes HD kijelző terül el.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza