Okostáska akadályozza meg a túlköltekezést

Czipperer Dia - 2014. január 30.

Egy újabb agyament okoskütyü, ám ez most sok „tömegokossággal” ellentétben a hölgyeknek készült. Az iBag segít abban, hogy a pénz ne folyjon ki, leginkább a nők kezéből.

A legtöbb nő szeret vásárolni, ám ennek sem árt valahogy határt szabni. Az okoseszközök piacán pedig minden problémára akad legalább egy megoldás, ezúttal egy okostáska személyében.

iBag névre keresztelték azt a mikrovezérlésű okostáskát, amelyben beépített GPS található. Ez jelez a felhasználónak a beépített LED-világítással, ha már túl közel van kedvenc boltjához, vagyis a „veszélyes zónához”, így még időben kikerülheti, mielőtt kísértésbe esne. Azt is számon tartja, mikor vette ki az illető a pénztárcát a táskából.

Ha figyelmen kívül hagyják a rendszer által küldött figyelmeztetéseket, és ennek ellenére veszik ki a pénztárcát a táskából, automatikusan egy megbízható személynek továbbítódik egy SMS formájú figyelmeztető üzenet, amelyben értesül arról, hogy az illető hajlamos a túlköltekezésre.

 

 

A táskában egy óra is található, amely figyelmeztet azokban a napszakokban, amikor a leginkább valószínű a túlköltekezés esélye.

Ez valójában egy reklámfogás, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a hitelkártya-tartozás veszélyeire, amely Amerikában jelent komoly problémát. Azonban szenvedélybetegeknek is hasznos kontrolleszközként szolgálhat.

Az oldalon arra kérik a potencionális felhasználókat, hogy osszák meg érdeklődési körüket, és lehet, hogy a jövőben a táska férfi és női változata is elkészül, amely jelenleg 199 dollárba kerül.

 

 

Forrás: Engadget.com

Vissza