X néven, erősebb hardverrel érkezik a Nokia Asha sorozatú droidja

Farkas Norman - 2014. február 5.

Kiderült, hogy az Asha sorozatot fogja gazdagítani a Nokia X néven piacra kerülő, átszabott Android 4.4 KitKat rendszert futtató okostelefonja, mely a vártánál izmosabb hardveres felszereltséget tudhat magáénak.

Az utóbbi napokban számos új infó érkezett a Nokia „Normandy” néven fejlesztett okostelefonjáról. Kiderült például, hogy az Android operációs rendszert futtató mobil a Lumia sorozat stíluselemeiből építkezik (lásd a lenti képet), s az alsó-középkategóriás Asha modellek táborát fogja erősíteni. Bár a készüléken a Google rendszerének legfrissebb, 4.4 KitKat veruiója teljesít majd szolgálatot, azt mind kezelőfelület, mind pedig szolgáltatások terén átalakította a finn gyártó. Így a Nokia X néven érkező kütyü legalább annyira elüt majd a többi androidos eszköztől, mint az Amazon készülékei.

 

 

Bár a belépőszintet képviseli, egyes források szerint a jövevény viszonylag izmos hardvert tudhat magáénak. Állítólag egy kétmagos, 1,7GHz-es Snapdragon 400 processzor, 1GB RAM, 8GB tárhely, valamint 4,7 hüvelykes FWVGA érintőkijelző, 5 megapixeles kamera és 2000mAh kapacitású akkumulátor kap benne helyet. Mások harmatosabb, a Lumia 520-asét idéző hardveregyüttesre számítanak, melyben egy kétmagos, 1,2GHz-es processzoré a főszerep, amit 512MB RAM, 4GB tárhely és 4 hüvelykes WVGA kijelző egészít ki.

Az első androidos Nokiaként emlegetett telefon várhatóan február végén, a Mobile World Congress során mutatkozik majd be, s márciusban kerül piacra egy- és kétkártyás változatban egyaránt.

 

 

 

[Forrás: Übergizmo, IntoMobile]

Vissza