Új Canon fényképezők a fotózás szerelmeseinek

forrás: Prím Online - 2014. február 13.

A Canon ma bemutatott kilenc új izgalmas terméke között DSLR- és digitális kompakt kamerák, illetve kiegészítők is találhatók; ezek mindegyike jól példázza a vállalatnak a képalkotás területén szerzett páratlan szakértelmét, illetve azirányú stratégiai elkötelezettségét, hogy minden vásárlója számára további fejlődési lehetőséget kínáljon.

A digitális tükörreflexes (DSLR-) gépeket a ma bemutatott választékban az EOS 1200D képviseli, melyről és a hozzá társuló mobilappról korábbi cikkünkben olvashattok.

A PowerShot választék négy új modellel bővül: a PowerShot GI X Mark II DSLR-szerű teljesítményt zsúfol egy kompakt házba; a PowerShot SX700 HS a Canon valaha készített legvékonyabb 30x optikai zoomjával rendelkezik; a PowerShot D30 strapabíró és vízálló, és végül a PowerShot S200 a PowerShot S sorozat legújabb tagja. Emellett három új IXUS modell is bemutatkozik, amelyekkel minden felhasználó rendkívül elegánsan készíthet nagyszerű képeket: az IXUS 155, az IXUS 150 és az IXUS 145. Végül pedig a makrófotózás profi és amatőr szerelmeseinek is van egy jó hírünk: a legfrissebb termékek választékát az új Macro Ring Lite MR-14EX II vaku egészíti ki.

PowerShot G1 X Mark II – DSLR-szintű teljesítmény, PowerShot hordozhatóság

Az új vezető kompakt fényképezőgép, a PowerShot G1 X utóda, a PowerShot G1 X Mark II a Canon kompakt fényképezőgépeknél valaha elért legjobb képkészítési teljesítményt nyújtja. DSLR-szerű képminőség és kezelhetőség, ráadásul mindez a rendkívül sikeres PowerShot G sorozat kompakt méretében bármelyik profi fotóstáska tökéletes kiegészítője. A fényképészek visszajelzéseinek figyelembe vételével tervezett gép új funkciókat is kínál a kiemelkedő teljesítmény és kezelés eléréséhez:

 

 

 

  • Nagy, 1,5-ös típusú Canon CMOS érzékelőt, amely az APS-C méretű DSLR-érzékelőkéhez hasonlóan kis mélységélességet kínál a professzionális kinézetű portrék vagy makrófotók készítéséhez.
  • Új, kiemelkedő fényerejű f/2,0-3,9 objektívet, amely még teljes zoom esetén is megtartja a széles f/3,9 rekeszt, így alacsony fényerejű környezetekben is kiválóan használható és lehetőséget ad a mélységélesség kézben tartására.
  • Teljesen egyedileg kezelhető, kettős objektívvezérlő gyűrűket, amelyekkel gyorsabban és könnyebben érhető el a kívánt képi eredmény. Ergonomikus elhelyezésű léptető és folyamatos vezérlőgyűrűt, amelyekkel például a zoom, a rekesz vagy a zársebesség lépésekben vezérelhető.
  • Továbbfejlesztett AiAF- (autofókusz-mesterségesintelligencia) rendszerében 31 autofókusz-pont található (a PowerShot G1X-ben csak kilenc), ami nagymértékben javítja a kamera képességét arra, hogy pontosan ráfókuszáljon a tárgyra a csekély mélységélesség mellett készített képeknél.

PowerShot SX700 HS – a Canon eddigi legvékonyabb 30x-os optikai zoomos kamerája

A Canon vezető objektívfejlesztési újításait egy mesteri tervezésű, 34,8 mm vastagságú házban kínáló PowerShot SX700 HS ideális eszköz arra, hogy a különleges pillanatokat azzal a minőséggel örökíthesse meg, amelyet azok megérdemelnek. A precíziós kivitelű, rendkívül széles látószögű 25 mm-es objektívvel gyönyörű tájképek készíthetők, míg a lenyűgöző fókusztávolság (30x zoom) arra is lehetőséget ad, hogy távolról szabadon ráközelíthessen egy érdekes részletre.

PowerShot D30 – víz alatti csodák

A kalandozáshoz tervezett PowerShot D30 a merész adrenalinlovagok ideális „fegyvere”. A világ legmélyebben használható vízhatlan kompakt kamerájával akár 25 méterre is lemerülhet vele – a gép kiemelkedő képminőséget és lenyűgözően természetes színeket kínál még rosszul megvilágított környezetekben is. Az akár két méteres zuhanást is gond nélkül kibíró, akár -10 °C-ban is működni képes, portűrő PowerShot D30 ugyanúgy ideális a havas túrákhoz, mint a sziklamászáshoz vagy a víz alatti felfedezésekhez.

 

 

PowerShot S200 – ossza meg kreativitását

A PowerShot S200 az elismert PowerShot S sorozat valódi örököse; lenyűgöző képminőséget és a kézi beállítások könnyű elérését kínálja egy modern, zsebben elférő házban, rengeteg olyan funkcióval, amelynek a fotózásban előrébb lépni kívánó vásárlók örülhetnek. A különlegesen széles, nagy fényerejű f/2,0 objektív a magasabb érzékenységű 10,1 megapixeles CCD-érzékelővel együtt rugalmasabb lehetőséget kínál a kreatív képek készítésére még problémás helyzetekben is.

 

 

IXUS 155, IXUS 150 és IXUS 145 - találja meg a saját stílusának megfelelő kamerát

Három új modern, erős zoommal rendelkező, zsebméretű és egyszerűen kezelhető taggal bővül a kritikusok által magasra értékelt IXUS termékcsalád. Az IXUS 155 a Canon DIGIC processzorát 10x optikai zoommal és 20 MP-es érzékelővel párosítva kínálja az ikonikus, elegáns IXUS formában –  tökéletes fényképezőgépet alkotva a barátokról vagy produkciókról készítendő fotók vagy videók készítéséhez az éjszakai kiruccanások során. A belépő szintű IXUS 150 és IXUS 145 egyaránt 16 megapixeles érzékelőt és 8x optikai zoomot kapott, így ideális eszköze lehet az egyszerű fényképezési módokat, kreatív szűrőket és jó minőségű képeket igénylő kezdő fotósoknak.

 

 

Macro Ring Lite MR-14EX II – fényt hoz a világba

A makrófotózás iránt érdeklődő DSLR-fotósoknak tervezett Macro Ring Lite MR-14EX II vaku hihetetlen rugalmasságot kínál sokféle tárgy bevilágításához és lefényképezéséhez. A Canon összes EOS DSLR gépével kompatibilis kiegészítő teljesen automatikus E-TTL II villanófény-mérést kínál a precíz és egységes megvilágítás eléréséhez.

 

 

 

Vissza