Szívverés alapján azonosít egy új okoskarkötő [Videó]

Czipperer Dia - 2014. március 27.

A biometrikus technológiákra szakosodott vállalat, a Bionym egy új megoldást mutatott be. Olyan karkötőt készítettek, mely a szívverés alapján azonosítja viselőjét, és egyfajta biztonságos kulcsként funkcionál különféle eszközeinkhez.

Az elektrokardiográfia, vagy más néven EKG a szív működését vizsgáló diagnosztikai eljárás. A Bionym Nymi csuklópántja ezzel a biometrikus azonosítási módszerrel ismeri fel viselőjét. A szívverést jelszóként használja, így azonosíthatja magát viselője. Karl Martin, a vállalat vezérigazgatója szerint az EKG sokkal megbízhatóbb, mint az arcfelismerés, és csak egy kicsivel kevésébé biztonságos, mint az ujjlenyomat-azonosítás.

A Nymi többlépcsős azonosítást használ: ahhoz, hogy működésbe lépjen az eszköz, ujjunkat rá kell helyezni a csuklópántkijelzőjére, majd a készülék az EKG jeleket vizsgálva azonosítja be a felhasználót. Az eredményül kapott jelek nem orvosi minőségű adatokkal szolgálnak, ám az azonosításhoz elegendőek. Ezután pedig Bluetooth-on keresztül jelzi az eszközünk felé, hogy valóban az viseli a karkötőt, akinek kell.

A karkötő szívverésünkkel párosítva tehát egyfajta jelszóként funkcionál. Helyettesítheti a jelszavakat, PIN-kódokat, azonosítószámokat is. A karkötővel például feloldhatjuk közelben lévő mobileszközeinket, de akár házunk vagy autónk ajtaját is, de akár fizethetünk is vele. Természetesen először hozzá kell rendelnünk azokat az eszközöket, melyeket a karkötő segítségével szeretnénk kezelni illetve biztonságban tudni.

 

 

A készülékben beépített mozgásérzékelő is található, amely arra szolgál, hogy gesztusok segítségével vezéreljük az adott eszközt (például egy kézmozdulattal kinyílik az autó ajtaja).

A karkötőt még ebben az évben piacra dobják, de már előrendelhető a hivatalos oldalon, ahol az első 25 ezer ember olcsóbban juthat hozzá: 79 dollárért. Akik ezután rendelnek, 99 dollárt juthatnak hozzá.

Nem semmi kis találmány a Nymi. Nézd meg a videót!

 

 

 

 

Forrás: TheNextWeb.com

Vissza