ZTE WeGo – mobil, kicsiknek

Farkas Norman - 2014. április 14.

Amerikában rukkolt elő a ZTE az S155KT típusú WeGo „kölyökmobillal”, mely révén egyszerűen, bárhonnan és bármikor elérhetik kisgyermekeiket a szülők. Az apró készülék egyéb előnyökkel is bír többek közt a beépített helymeghatározó rendszer és a pánikzsinór jóvoltából.

Nemcsak az idősek számára fontos szempont a könnyű kezelhetőség és a strapabíróság, ha mobiltelefonról van szó. Készülnek ugyanis kifejezetten kisgyereknek szánt kütyük is, melyek tervezésénél kiemelt figyelmet kapnak ezek a kérdések, sőt esetükben néhány további extra igényt is szem előtt kell tartani, hogy minél nyugodtabbak lehessenek a leendő vásárlók, azaz az aggódásra hajlamos szülők.

A ZTE amerikai részlege most rukkolt elő egy „kölyökmobillal”, mely az S155KT típusszámot és a WeGo becenevet viseli. A 82,2 grammos és 90,17 x 61,81 x 17 milliméteres masina előlapján egy 128 x 128 képpontos megjelenítő csücsül, kezelése nagyon egyszerű. A víz- és ütésálló burkolat adott, így nem kell hetente új készüléket venni a gyerkőcnek. A szülők szemében további pozitívum, hogy készüléket csak korlátozottan lehet elérni: maximum 20 előre beprogramozott számról lehet hívás vagy szöveges üzenet révén kapcsolatba lépni a WeGóval. Érdekesség, hogy az eszköz bemérhető, sőt meghatározható, hogy egy adott haladási sebesség túllépésekor üzenetet küldjön egy korábban betáplált telefonszámra.

A ZTE WeGo európai megjelenéséről egyelőre nincs információ – így nem zárhatjuk ki, hogy csak Amerikában lesz elérhető a gyerekmobil.

 



 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza