LithiumCard – a hagyományosnál kétszer gyorsabb mobiltöltő

Czipperer Dia - 2014. április 16.

Számos megoldással találkozunk a piacon, ha hordozható mobileszköz töltőről van szó, ám a méret sokszor megnehezíti a kérdést. Az Indiegogón jelent meg egy új, sikeres találmány, amely formáját és kapacitását tekintve is jó befektetés lehet.

Mintha egymásra raknánk három hitelkártyát: nagyjából így néz ki a LithiumCard, az a mobiltöltő, amely az Indiegogón kampányolt a támogatókért, és végül sikert aratott, tehát a projekt megvalósul. 

Az eszköz előnye, hogy bár vezetéken keresztül kapcsolódik a telefonhoz, nem kell ezt külön vinni magunkkal, ugyanis a fejlesztők gondosan elrejtették az eszközben, amit csak elő kell varázsolnunk, ha szükségünk van rá. Ezzel tölthetjük fel a számítógépen keresztül, hogy aztán magunkkal vihessük, és plusz szulfa legyen a telefonunknak. Az eszköz világítással jelzi, hogy tölti a telefont, és kétszer olyan gyorsan feltölti az eszközt, mint egy hagyományos töltő.

 

 

Akár a telefon hátuljára is felragasztjuk, hiszen egy különleges matrica jár hozzá, melyet minden alkalommal felhelyezhetünk a készülék hátuljára az eszközzel együtt (lásd a második videón).

A Mashable is letesztelte a megoldást. Igaz, nem olyan gyors, mint a már korábban említett StoreDot megoldás, amely akár 30 másodperc alatt képes feltölteni az akkumulátort, viszont ott még jócskán akadnak méret- és kapacitásproblémák, ellenben a LithiumCarddal, amely nem sokára a zsebekben lapulhat, hiszen tökéletesen illeszkedik a nadrágzsbek méretéhez, ráadásul még megejelenés tekintetében is páratlan alkotás.

 

 

 

 
 
 
Forrás: Mashable.com
Vissza