LG Knock Code – a kényelmes és biztonságos telefonzár

Kütyü Magazin - 2014. április 23.

Az LG új Knock Code funkciója egészen egyedi módon védi telefonon tárolt adatainkat. A megoldás, mely a G2 Mini, az F Series II és L Series III modelleken debütál hazánkban, akár 86 367 lehetséges koppintáskombinációt kínál. Az újítás a kényelmi és időtakarékossági szempont mellett még biztonságosabbá teszi a készülékek használatát.

Teljesen egyedivé teszi a telefonok zárolt képernyőjének feloldását az LG új, Knock Code névre keresztelt funkciójával, amely egyedi koppintáskombinációval aktiválja és oldja fel az okostelefonok zárolt képernyőjét. Az új funkció a G2 Mini, F Series II és L Series III modelleken debütál hazánkban, illetve egy hamarosan elérhető szoftverfrissítéssel a G2 és a G Flex tulajdonosok is telepíthetik majd készülékeikre.

Az LG által végeztetett kutatás szerint a legtöbb felhasználó naponta mintegy 100-150 alkalommal oldja fel mobilkészülékét. Ez a tény arra ösztönözte a vállalatot, hogy biztonsági és kényelmi szolgáltatásokkal fejlessze tovább a már meglévő, 2008-ban szabadalmaztatott KNOCKon funkcióját, amely eddig a telefon aktiválását egyszerűsítette két koppintásra, viszont a feloldást még nem tette lehetővé.

A KNOCKon ideális alapot nyújtott a Knock Code funkció kifejlesztéséhez, amelynek egyértelmű előnye, hogy egyszerre képes bekapcsolni a kijelzőt és feloldani a készüléket, így a hagyományos jelszavas és jelkód alapú védelemnél kényelmesebb és biztonságosabb is. A funkció lényege, hogy négy láthatatlan részre osztja az okostelefon kijelzőjét, a felhasználóknak pedig az általuk meghatározott sorrendben 2-8 alkalommal kell a negyedekre koppintania.

 

 

A több mint 80 ezer lehetséges kombinációnak köszönhetően a megoldás vetekszik még az ujjlenyomat-felismerő rendszerekkel ellátott készülékek nyújtotta biztonsággal is. Mivel a Knock Code a képernyőn bárhol, bármilyen méretben megadható anélkül, hogy a képernyőre pillantanánk, a jelszóval való visszaéléstől sem kell tartanunk.

A fokozott biztonság és kényelem mellett gyorsabban és pontosabban reagál, mint a környezeti változásokra jóval érzékenyebb biometrikus rendszerek. Nem meglepő tehát, hogy az említett felmérésben résztvevők több mint 50 százaléka a Knock Code szolgáltatást jelölte meg a G Pro 2 legnagyobb érdeklődéssel várt funkciójának.

 

 

Vissza