Új Lenovo üdvöske –ThinkPad 10 tablet

Czipperer Dia - 2014. május 13.

A Lenovo bejelentette legújabb táblagépét, a ThinkPad 10 modellt, melyet kifejezetten üzleti felhasználók számára terveztek. Az új masina kiemelkedő mobilélményt és teljesítményt nyújt.

Új taggal bővül a Lenovo táblagép portfóliója, a ThinkPad 10 készülékkel, melynek nevéből is kitűnik, hogy 10 hüvelykes Full HD kijelzővel érkezik a piacra.

A gépet az üzleti igényekhez optimalizálták, nem csak tudása miatt kiváló ennek a szegmensnek, hanem prémium külső borítással is ellátták. A készülék alumínium burkolattal rendelkezik, amely elegáns megjelenést kölcsönöz a masinának. Védelméről pedig Gorilla üveglap gondoskodik.

A felhasználók akár négyféle különböző módban is használhatják az eszközt. Tablet, állvány, laptop és asztali üzemmód közül is választhatnak. Emellett egeret, billentyűzetet, monitort is csatlakoztathatnak hozzá. Kapható hozzá egy kimondottan ThinkPadhez tervezett Tablat Dock, amelyhez csatlakozva (vagy USB 3.0 dokkoló állomáshoz), könnyen alakítható az eszköz igény szerint.

 

 

A készülék egészen gyors és egyszerű fotózási megoldást kínál. A 8 megapixeles kamerával rendelkező modell egy olyan lehetőséget nyújt a felhasználóknak, hogy a kamerát védő fedőlap sarkának visszahajtása automatikusan elindítja a kameraalkalmazást, és nem kell külön a menüből elővarázsolni az appot.

A készülék főbb jellemzői

A ThinkPad 10 fedélzetén Windows 8.1 rendszer teljesít szolgálatot. A táblagép belső tárhelye 128 gigáig, memóriája pedig 4 gigáig bővíthető. Kétféle modell is elérhető lesz: egy 2 giga RAM-mal és 64 giga tárhellyel felszerelt, valamint 4 giga memóriával és 128 giga tárhellyel ellátott változat. Lelke egy négymagos Intel Atom Z3795 processzor. A készülék 3G és LTE-képes is.

A ThinkPad 10 10,1 hüvelykes kijelzője 1920 x 1200 pixeles Full HD felbontással bír. Két kamerával is ellátták: egy 2 megapixeles előlapi, valamint egy 8 megapixeles hátlapi fényképezővel. A géppel akár egész nap zavartalanul dolgozhatunk, ugyanis az akkumulátor 10 órás üzemidőt garantál.
 


Biztonsági szolgáltatásokkal is felszerelték a masinát. Megtaláljuk benne a TPM (Trusted Platform Mobile) titkosítást, amely megóvja a felhasználói adatokat. Integrált ujjlenyomat-olvasóval is rendelkezik, amely lehetővé teszi a készüléktulajdonosoknak a biometrikus azonosítást, ezzel növelve a biztonságot.

A modellekre a Lenovo Services teljes csomagválasztékot kínál, többek között akkumulátor garanciát, kárbiztosítást, lézergravírozású megjelölést.

A ThinkPad 10 ára bruttó 195,000 Ft-nál kezdődik, és júniustól lesz elérhető a kiskereskedőknél.

 

 

Vissza