Bárki törölheti magát a Google-ből

Czipperer Dia - 2014. június 4.

Ha valaki úgy érzi, nem szeretne jelen lenni a világhálón, megteheti, hogy kiiktatja magát. A Mashable-ön olvashattunk róla néhány napja, hogyan felejthet el minket a Google végre. A hír gyorsan terjedt, ugyanis eddig már több mit 12 ezren éltek a lehetőséggel.

Egy új jogszabálycsomag teszi lehetővé az állampolgáron számára, hogy éljenek – immáron – jogukkal, vagyis letörölhessék magukat az internetről. Az Európai Unió idén vezette be ezt az intézkedést.

A Google tehát köteles eltávolítani azokat a keresési eredményeket, melyek nem a felhasználók számára megfelelőek, irrelevánsak és nem felelnek meg a valóságnak. Az emberek megtekinthetik a Google online űrlapját, ahol megadhatják azokat az URL címeket, ahol szeretnék, hogy eltűnjenek. Természetesen a Google mindezt magyarázathoz köti, vagyis meg kell indokolni, miért szeretnénk a törlést.

 

 

A Mashable rámutat arra, hogy valakit teljesen eltávolítani az internetről szinte lehetetlen, arról nem is beszélve, hogy a Google keresőmotorjának csak az EU verzióját tisztítja meg.

Ennek ellenére mégis élnek az emberek a lehetőséggel, olyannyira, hogy 48 óra leforgása alatt több mint 12 ezer kérés érkezett a vállalathoz ez ügyben.

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza