Windows Phone 8.1 alapú mobilok nevetséges áron a Micromaxtól

Farkas Norman - 2014. június 17.

Az indiai gyártó lerántotta a leplet Windows Phone 8.1 rendszerű Canvas Win mobiljairól, melyek annyira ütős ár/érték aránnyal büszkélkedhetnek, hogy még az oly népszerű Nokia Lumia 520 is elbújhat mellettük.

A Nokia felvásárlása után meglepő módon nem fordultak el a gyártók a Microsofttól, hanem épp ellenkezőleg: új partnerek léptek a színre, hogy Windows Phone alapú készülékeket dobjanak piacra. Vélhetően a Microsoft „akciója” áll a történések mögött, aminek keretében licencdíj nélkül a gyártók rendelkezésére bocsátja mobil operációs rendszerét abban az esetben, ha 9 hüvelyknél kisebb képátlójú eszközöknél vetik be.

A Blu Products, a Prestigio és a Yezz után az indiai Micromax is beállt a csempés mobilokat gyártók sorába, s tegnap bemutatta új, Canvas Win sorozatát, mely első körben két Windows Phone 8.1 rendszerű készüléket foglal magába.

Mindkét Canvas Win okostelefon a középkategóriát képviseli, így nem találunk bennük innovatív megoldásokat, viszont olyan erős ár/érték aránnyal bírnak, amilyennel eddig maximum szökő évente egyszer találkozhattunk.

 

MicroMax Canvas Win W091

 

A visszafogottabb modell a Canvas Win W092 nevet viseli. A fedélzetén lévő Windows Phone 8.1 rendszer megfelelő futásáról egy négymagos, 1,2GHz-es Snapdargon 200 processzor gondoskodik, amit 1GB RAM, 8GB bővíthető tárhely, valamint 5 megapixeles hátlapi és VGA előlapi kamera egészít ki. A kétkártyás készülék előlapján egy 4 hüvelykes, 800 x 480 (WVGA) felbontású IPS kijelző terül el. Ez az összeállítás nem nevezhető gyengének, a Win W092 mégis mindössze 6500 rúpiát, azaz cirka 25 ezer forintot kóstál majd. Nem vitás, hogy nehéz lesz vele versenyezni.

 

MicroMax Canvas Win W121

 

A duó erősebb tagja Canvas Win W121 névre hallgat, s bár ugyanolyan Snapdragon 200 processzor dolgozik benne, mint testvérében, itt már 8 megapixeles hátlapi és 2 megapixeles előlapi kameráról, valamint 5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel (HD) felbontású érintőkijelzőről beszélhetünk. Ebben a modellben is 8GB méretű tárhely lapul, amit igény szerint microSD kártyával lehet bővíteni. A Win W121 várható ára 9500 rúpia, azaz nagyjából 36 ezer forint körül alakul, így testvéréhez hasonlóan a legjobb vételnek számít majd a kategóriájában.

Mindkét Windows Phone 8.1 alapú Micromax mobil júliusban kerül piacra, de ez még csak a kezdet, ugyanis a gyártó további modellekkel is bővíteni szeretné portfólióját.



 

[Forrás: WMPowerUser]

Vissza