Kényelmes, helytakarékos vezeték nélküli töltést kínál a ZENS

Czipperer Dia - 2014. július 8.

Két új eszközt mutatott be a vezeték nélküli töltési megoldásokkal foglalkozó ZENS. A tervezés során az iOS felhasználókra is gondoltak, valamint egy hagyományos, micro USB töltőt is piacra dobnak a napokban.

Apple userek örömére

A ZENS Qi Flexible Receiver Lighting iOS mobilokhoz készült vezeték nélküli töltő, amely kifejezetten az új modelleket veszi célba: az iPhone 5, 5C és 5S telefonokat. A kiegészítőt a telefon hátuljára kell helyezni, így érdemes beszerezni egy védőtokot. Ezt először el kell távolítani, felhelyezni az eszközt, majd mehet vissza a tok. Telefonunk pedig töltődik.

A töltő július 15-étől lesz elérhető bizonyos üzletekben 19,99 dolláros áron.

Számos okostelefonhoz

Aki nem iOS alapú készülékkel rendelkezik, arra is gondolt a ZENS. Az iPhone-ok Lighting kábele egyedi csatlakozási megoldást igényel, azonban a többi okostelefon esetében micro USB porttal találkozunk. A ZENS Qi Flexible Reveiver Universal Micro USB, ahogy nevéből is kitűnik, a micro USB bemeneten keresztül csatlakoztatható az eszközhöz. Nagyon vékony kialakításának köszönhetően, az iPhone verzióhoz hasonlóan, nem foglal sok helyet, könnyen illeszkedik a készülék hátoldalára. Csak el kell távolítani a telefon hátlapját, amennyiben ez lehetséges, majd felhelyezni a töltőt. Így nincs szükség védőtokra, mint az iPhone-oknál.

A fentebbi verzióhoz hasonlóan, a töltő szintén július 15-től lesz elérhető bizonyos üzletekben azonos áron (19,99 dollár).

Qi-tanúsítvány

Jelenleg több mint 500 termék rendelkezik Qi-tanúsítvánnyal, többek között a Google Nexus 4/5/6, a Nokia Lumia 1520 és a 930, valamint a Samsung Galaxy S5 és a Note 3 is – melyekhez opcionálisan Qi fogadására alkalmas tokot is választhatunk. A Motorola új okosórája, a Moto 360 szintén támogatja a Qi vezeték nélküli töltési megoldást.

 

Vissza