Erős növekedési ütemet diktál a Lenovo

Czipperer Dia - 2014. augusztus 20.

A Lenovo közzétette első pénzügyi negyedévének hivatalos eredményeit. A vállalat számos területen erősített, többek között a mobileszköz fronton is jó eredményeket tudhat magáénak.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Lenovo első pénzügyi negyedévében több telefont értékesített, mint PC-t. A vállalat megőrizte harmadik helyét az okoseszközök piacán. A hivatalos közleményük szintén megerősíti az általunk leírtakat, miszerint „okostelefonból most először adott el többet, mint PC-ből, ráadásul rekord számú, 15,8 millió egységet, ami 39 százalékos növekedést jelent. A Kínában tapasztalható erős verseny ellenére a Lenovo lett az első számú okostelefon-gyártó az országban 13 millió eladott készülékkel.”

A mobileszköz üzletág bevétele egy év alatt 32%-ot nőtt, 1,6 milliárd dollárra. Ez a vállalat teljes bevételének 15%-át teszi ki. Táblagép fronton is jól muzsikál a vállalat. Közleményükből kiderül, hogy a világ harmadik legnagyobb táblagép gyártója lett a vállalat. A portfolió részét számos új androidos masina is erősíti: a héthüvelykes TAB A7-50, a nyolchüvelykes TAB A8 és az opcionális Bluetooth billentyűzettel kiegészíthető, tízhüvelykes TAB A10.
 

 

A vállalat teljes közleményét a Prím Online oldalán olvashatjátok.

 

 

 

 

Vissza