64 bites Nvidia Tegra K1 processzorral jön a Google Nexus 9

Farkas Norman - 2014. augusztus 28.

A friss hírek szerint csaknem biztos, hogy a keresőóriás 8,9 hüvelykes kijelzővel szerelt Nexus táblagépében az Nvidia szuper energiatakarékos 64 bites Tegra K1 processzora dolgozik két 2,5GHz-es maggal és 192 magos Kepler grafikus gyorsítóval.

Korábban már utalt rá néhány pletyka, hogy a Google következő referencia táblagépének működéséről az Nvidia 64 bites Tegra K1 processzora gondoskodik, és most pedig a TK Tech News névtelen forrása megerősítette ezt az infót egy CPU-Z programból származó képernyőfotóval alátámasztva.

Ha hihetünk a friss fejleménynek, a Nexus 9-ben dübörgő Tegra K1 processzor két magja igénybevételtől függően 450MHz és 2,5GHz órajelek között skálázódik, sőt az egyik mag ki is kapcsol, ha nincs szükség a munkájára. Az Nvidia 64 bites chipsete többek között emiatt bánik szupergazdaságosan az energiával, ami felettébb figyelemreméltó. A lapka emellett kiemelkedő számítási- és grafikus teljesítménnyel kecsegtet a Denver feldolgozóegységek és a 192 magos Kepler architektúrára épülő grafikus chipnek köszönhetően.

 

 

Ami Nexus 9 további felszereltségét illeti, a bivalyerős processzoron túl egyéb érdekességekkel is kecsegtet. A tablet állítólag a HTC műhelyében készül és 8,9 hüvelykes kijelzőt kap, ami 2560 x 1440 pixel felbontású lesz. A gép fedélzetén az új Android L operációs rendszer fut majd, amely képes kiaknázni a 64 bites architektúra előnyeit.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor landol a piacon az újdonság, de az árára vonatkozóan már akadnak jóslatok. A várakozások szerint a Google a Nexus 7 és Nexus 10 tabletek közé pozícionálja a kütyüt, így ára 229 és 399 euró között alakulhat.


 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza